ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція не погоджується на пропозицію Януковича – Кличко

|

Опозиція не приймає умови, висунуті президентом Віктором Янковичем у ході переговорів 25 січня. Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко зі сцени на Майдані Незалежності.

“На нашу вимогу скасувати “диктаторські закони” Янукович відповів лише пропозицією внести зміни до них. Наша чітка позиція – скасувати ці закони і крапка! Наші вимоги – проведення президентських виборів вже цього року. І ми не відступаємо. Ми тримаємо наші позиції на Майдані  і в регіонах. Екстремістів тут немає! Ми мирні люди, які відстоюють свої права і свої вимоги”, – заявив Кличко.

“Переговори продовжуються і ми не піддаємось на жодні провокації”, – додав лідер УДАРу.

Разом з тим, як стало відомо Українській правді, лідери опозиції не прийняли пропозиції Віктора Януковича, яке стосувалося посад у Кабінеті міністрів.

Водночас за словами Яценюка опозиція готова взяти на себе відповідальність за подальшу долю країни та може прийняти пропозицію президента Януковича щодо посад у Кабінеті міністрів. Але переговори триватимуть доти, поки влада не виконає вимог Євромайдану.

Звертаючись до людей, що зібралися на Майдан, Яценюк заявив: “Янукович розмовляв з нами лише тому, що ви є на Майдані. А ми лише посередники.  Для нас найважливіше доля і життя кожної людини”.

“Наша перша вимога, яка прийнята АП – звільнення кожного нашого побратима. Друге: окрім того, що ми звільнемо люде з-під арешту, тисячі люде мають кримінальні справи. Всі вони мають бути закриті, всі мають бути на свободі. Друга вимога – прийняття закону про амністію – теж прийнята владою. Третя – закони, які були ганебно прийняті не руками, а копитами ганебною провладною більшість 16 січня – мають бути скасовані. І від цієї вимоги ми не відступимось ні за якої умови”, – заявив Яценюк.

“Четверте – наші завдання: нова українська влада. Янукович запропонував опозиції очолити уряд. Яка наша відповідь? Чи готові ми взятии цю відповідальність на себе? Ми не боїмось відповідальності за долю країни. Ми приймаємо цю відповідальність,  ми готові вести Україну в ЄС, відповідальність, яка передбачає також звільнення Юлії Тимошенко”,  – додав він.

“Ще одна наша вимога – посада президента України має бути знівельована. Народ має прийняти нову Конституцію”, – заявив Яценюк.

“У вівторок, 28 січня – судний день, ми не віримо жодному їх слову. Ми віримо лише в справи”, – заявив Яценюк.

До того часу, за словами Яценюка, протистояння триватиме. 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *