ОСТАННІ НОВИНИ

У медслужбі Майдану заявляють ще про одного постраждалого від вогнепалу

|

У медичній службі Майдану заявляють про те, що ще один протестувальник отримав вогнепальне поранення під час протистоянь на вулиці Грушевського в Києві, зараз він у критичному стані перебуває в лікарні.

«Ще один факт (вогнепального поранення – ІФ) – це потерпілий, який знаходиться в критичному стані в 17-й лікарні. Під час операції у нього була вилучена залізна куля. Це свідчить про те, що було застосовано вогнепальнепоранення», – повідомив керівник медичної служби Майдану Олег Мусій в ефірі «5 каналу» в четвер увечері, повідомляє «Інтерфакс – Україна».

Він також повідомив, що медична служба Майдану констатує 5 смертей під час протистояння на Грушевського, четверо із них були вбиті.

«Наша медична служба дає, що насправді померло 5 мітингувальників, а вбито 4. Офіційна статистика наполягає на тому, що вбитих таки було двоє. Так от, я скажу ще раз, і підтверджую слова людей, які виносили два бездиханних тіла, і вони бачили кульові поранення ще у двох. Під час наступу «Беркута» вони просто не встигли тіла занести в наш медпункт, і вони залишили їх, оскільки боялися за свої життя. І ці двоє загиблих залишилися на території «Беркута», – розповів Мусій.

За його словами, тепер невідомо, куди зникли тіла людей.

Як повідомляли «Коментарі», вчора Генпрокуратура підтвердила смерть двох людей на Грушевського через вогнепальне поранення. Один із загиблих – житель Дніпропетровщини – Сергій Нігоян, другий – громадянин Білорусі Михайло Жизневський.

За фактами загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.

Сьогодні в МВС заявили, що встановили причину смерті протестувальників: один був убитий з мисливської рушниці, в другому випадку поранення заподіяно картеччю на основі сплаву свинцю.

Фото: Олександр Проценко

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *