ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА створюють загони самооборони й організували кухню

|

У Львівській облдержадміністрації, яку сьогодні, 23 січня, зайняли мітингувальники, розпочали створювати загони самооборони. Пізніше тут планують формувати Народну Раду Львівщини, пише ZAXID.NET.

Біля ЛОДА поставили дві бочки та привезли дрова, аби мітингувальники могли зігрітись. Окрім того, активісти почали монтувати сцену на проїжджій частині з боку вулиці Винниченка. З протилежної частини формують барикаду з мішків зі снігом та гіляччя. 

Активіст Андрій Пелех розповів кореспонденту, що головний міліціонер Львівщини Олександр Рудяк, який приходив до ЛОДА, сказав, що розбереться із захопленням адмінбудівлі. Тож, за словами Андрія Пелеха, чоловіки із загонів самооборони готуються до оборони. У залі засідань зібрались люди, які створюють сотні народної самооборони. Сюди набирають хлопців віком від 18 років. Один з чоловіків, який прийшов на страйк, Віталій також планує увійти до сотні: «Я розумію, що так далі не можна. В нас є право на нормальне життя», – додав він. За словами людей, вони між собою не знайомі, всі прийшли на мітинг під стінами облдержадміністрації. Вночі загони самооборони патрулюватимуть центр.

Жінки, яких тут теж чимало, відповідатимуть за господарську частину, зокрема за їжу та інформування.

Тим часом у Львівській обласній раді опломбували кабінети, де зберігаються важливі документи. Приміщення облради розташоване на третьому поверсі будівлі, яку сьогодні зайняли львів’яни. Вони блокують перший і другий поверхи, які орендує Львівська облдержадміністрація.

Керуючий справами Львівської облради Євген Захаревич дав вказівку працівникам обласної ради запломбувати двері в кабінети, де зберігаються важливі документи.

Євген Захаревич розповів, що в обласній раді не бояться, що люди можуть зайти в кабінети і щось пошкодити, але для збереження документів все ж превентивний захід проводять. Вранці пломби знімуть.

 Натомість у приміщеннях, які використовує ЛОДА, зокрема на другому поверсі будівлі, де знаходиться й кабінет голови адміністрації, чиновники своїх кабінетів не опломбовували.

У ЛОДА залишається близько 100 львів’ян, вони організували тут кухню. Спілкуються, п’ють чай, готуються до наради щодо створення Народної ради. У коридорах є чергові, які стежать за порядком.

Також люди стоять під входом до адміністрації, де виставлено оборону, встановлено бочки з вогнем.

Нагадаємо, вдень 23 січня львів’яни мирно зайняли будівлю Львівської облдержадміністрації: близько 2 тисяч людей прийшли під стіни ЛОДА, зайшли всередину й оголосили, що «беруть владу у свої руки» та блокуватимуть будівлю. Після цього на вимогу людей голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало написав заяву на звільнення. Однак пізніше він заявив, що її не можна вважати дійсною, бо вона була підписана під тиском.

Фото: ZAXID.NET.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *