ОСТАННІ НОВИНИ

Встановлено причини смерті двох протестувальників

|

Причиною смерті обох чоловіків стали вогнепальні поранення. Боєприпаси, якими заподіяні ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не находяться.

Як повідомили «Коментарям» в УЗГ МВС України, слідчими в числі інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту і виправдати застосування зброї мітингувальниками, повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал.

За його словами, у МВС підтверджують два факти смертей, про які надійшли повідомлення до правоохоронних органів від учасників масових заворушень на вул. Грушевського в м. Києві. У першому випадку загиблим є 20-річний житель Дніпропетровщини Сергій Нігоян, у другому – 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обоє людей загинули в результаті вогнепальних поранень.

За даними міліції, у Сергія Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітини з пошкодженням легенів і серця, а також непроникаюче поранення в скроневій ділянці голови. Смерть Михайла Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини з пошкодженням аорти в ділянці серця.

У першому випадку поранення заподіяно картеччю на основі сплаву свинцю, у другому – мисливської кулею.

Слідчі також направили запити в редакції телеканалів з проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вул. Грушевського в той час, коли, імовірно, настала смерть потерпілих. Це допоможе провести досудове розслідування якомога повніше й об´єктивніше.

Як повідомляли «Коментарі», вчора Генпрокуратура підтвердила смерть двох людей на Грушевського через вогнепальне поранення. Один із загиблих – житель Дніпропетровщини – Сергій Нігоян, другий – громадянин Білорусі Михайло Жизневський.

За фактами загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115 ч. 1 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *