ОСТАННІ НОВИНИ

Грантоотримувачі відтепер «іноземні агенти»

|

Верховна Рада внесла зміни до закону України «Про громадські об´єднання» 

Згідно зі змінами, вводиться таке поняття як «громадське об´єднання, яке виконує функції іноземного агента», передають «Коментарі».
Дані зміни введені проектом закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян». За даний документ, авторами якого є народний депутати від фракції Партії регіонів Володимир Олійник і Вадим Колесніченко, проголосували 232 народні депутати.

Згідно з документом, громадське об´єднання може вважатися іноземним агентом, якщо для забезпечення своєї діяльності отримує кошти або майно від іноземних держав, їх держорганів, неурядових організацій, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян. А також бере участь у політичній діяльності на території України, бере участь (у тому числі шляхом фінансування) в організації та проведенні політичних акцій, які мають на меті вплив на прийняття рішень державними органами, зміну визначеної ними державної політики, а також для формування думки суспільства в зазначених цілях.
Дані організації зобов´язали поширювати інформацію про свою діяльність з вказівкою на те, що вони «поширюються громадським об´єднанням, яке виконує функції іноземного агента».

Громадські об´єднання, що виконують функції іноземного агента, «повинні надавати до уповноваженого органу з питань реєстрації документи про персональний склад керівних органів, а також інформацію про обсяг коштів або іншого майна, одержаних з іноземних джерел, про заплановану мету їх використання і фактичне використання, програми діяльності та про фактичну діяльність – щомісяця».

Також такі організації повинні раз на три місяці розміщувати в мережі Інтернет і публікувати в газетах «Голос України» або «Урядовий кур « єр» звіт про свою діяльність в обсязі відомостей, що надаються в уповноважений орган з питань реєстрації.

Як повідомляли «Коментарі», прийнятий сьогодні законопроект Колесніченка – Олійника заборонив їздити в колоні, ходити на мітинг в шоломі і ставити намети, ввів у кримінальний кодекс покарання за екстремізм, за наклеп у ЗМІ та інтернеті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *