ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко в реанімації у стані середньої важкості

|

Стан здоров`я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, що постраждав під час конфлікту біля будівлі Святошинського РВВС, і який перебуває в реанімації, середньої тяжкості.

Про це повідомила його дружина Ірина Луценко.

“Стан середньої тяжкості, такий попередній висновок лікарів”, – заявила вона на прес-конференції в суботу.

“Такий діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, рвана рана, яку зашили, три гематоми підшкірні – наголошую, не внутрішньочерепні, також забої та синці”, – розповіла Луценко.

За її словами, полытик наразі “трохи розкоординованому стані”, але може розмовляти.

Луценко зазначила, що її чоловік досі в реанімації і буде там приблизно ще кілька днів.

Вона також повідомила, що до Луценка приходили слідчі з прокуратури, щоб взяти свідчення, проте лікарі забороняють будь-кому спілкуватися з ним, окрім неї.

При цьому Луценко спростувала інформацію, яка раніше з`явилася в Інтернеті, про те, що у її чоловіка дуже важкий стан, зокрема відмовили нирки.

За її словами, у політика тільки травмовано голову. Вона розцінює поширення такої інформації як “нагнітання ситуації в суто політичному полі” з метою викликати санкції з боку міжнародного співтовариства.

У свою чергу адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін повідомив, що кримінальне провадження за фактом завдання тілесних ушкоджень екс-міністру було відкрито за ініціативи прокуратури.

За його словами, сторона Юрія Луценка жодних заяв до правоохоронних органів не подаватиме: “Ми звернень подавати не будемо”.

Як відомо, під Святошинським РВВС у Києві “Беркут” побив екс-міністра МВС Юрія Луценка та ще інших активістів. Постраждало також троє депутатів від “Свободи” та журналісти. 

Першу допомогу їм надавали медики-волонтери.

Протистояння почалося з того, що автомайданівці заблокували автобуси з “Беркутом” під відділком, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом.

У п’ятницю цей суд засудив “васильківських терористів” до 6 років в’язниці.

Працівники міліції “у жорсткій формі” вивели з зали суду підсудних. Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

Інтерфакс-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *