ОСТАННІ НОВИНИ

Хлопця забили до смерті односельчани, проте кримінал хочуть «замазати»?

|

На Косівщині у передноворічні дні під час бійки помер 19-річний студент місцевого ПТУ Микола Перцович. Очевидці та місцеві мешканці стверджують, що хлопець загинув від рук місцевих мажорів, батьки яких відкупилися від слідства. Натомість в Косівському УМВС заявляють, що хлопець помер від серцевої недостатності.

Про це у коментарі розповів начальник Косівського РВ УМВС України в Івано-Франківській області Микола Нємцов, пише Новий погляд.
“27 грудня зі селища Кути Косівського району надійшло повідомлення, що в гуртожитку ПТУ є тіло вбитого студента ПТУ Миколи Перцовича. На момент, коли приїхала карета швидкої, хлопець вже перебував у комі”, – розповів Микола Нємцов.

Микола Перцович. Фото з групи мережі Вконтакте – vk.com/public63659126.

 

“Хлопець відпочивав у компанії своїх однокурсників із ПТУ в центрі села Кути в барі “Газдів сховок”. Поруч сиділа інша компанія. Між хлопцями виникла сварка, яка швидко переросла в бійку, під час якої Микола Перцович втратив свідомість. У такому стані друзі перенесли його додому, викликали швидку, яка на місці констатувала смерть”, – заявив Нємцов.

Правоохоронець повідомив, що провели три судово-медичні експертизи, які показали, що хлопець помер від “серцевої недостатності”. На тілі покійного виявили лише незначні синці, які не могли спричинити смерть. Однак на посмертному фото покійного видно, що хлопець отримав значні ушкодження, адже лише на обличчі було багато великих синців.

Фото з групи мережі Вконтакте – vk.com/public63659126.

 

“Наразі порушена 115 стаття ККУ за фактом вбивства, а також 296 стаття частина 2 за фактом хуліганства. За статтею 296 оголошено підозру чотирьом особам, а також прийнято міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту”, – зазначив Нємцов.
У слідства є висновки із розтину тіла, які не підтверджують що смерть настала в результаті хуліганських дій цих чотирьох осіб. Також слідство чекає на висновки інших експертиз. За статтею 296 винуватцям світить до 5 років в`язниці.

У соціальних мережах активно поширюють інформацію, що підозрювані є дітьми заможних батьків, і вже мали проблеми із законом. Зокрема, один із підозрюваних їздив на власному Мерседесі, а його батьки дійсно мають у Кутах власний бізнес. Небайдужі активісти б`ють на сполох: якщо справа не набере розголосу, її просто замнуть. Також очевидці подій стверджують, що підозрювані просто закопали у бійці Миколу до смерті.
Начальник Косівської міліції спростував той факт, що підозрювані походять із заможних сімей. По справі проходять двоє братів 17 і 19 років, а також ще один їхній товариш 17 років.

Також слова правоохоронця розходяться зі словами людей, які знали Миколу. Зокрема, йдеться про проблеми із серцем у хлопця. За висновками медичної експертизи, у Миколи Перцовича були серйозні проблеми із серцем, хоча у ПТУ, де вчився хлопець, стверджують протилежне.

“Згідно з довідкою, яку студенти училища повинні надати під час вступу, Микола Перцович був повністю здоровим. Під час навчання він був доволі активним, ходив на фізкультуру у загальну групу і на здоров`я не жалівся”, – розповіла “Погляду” директор ПТУ №36 Наталія Кравчук.

З відповідним зверненням за фактом вбивства до Генпрокуратури звернувся народний депутат України Віктор Балога, у повідомленні якого теж наголошується, що хлопець помер від рук місцевих мажорів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *