ОСТАННІ НОВИНИ

Історичний Львів підтримують іноземні уряди, але не український – Садовий

|

Міський голова Львова Андрій Садовий на зустрічі з громадою міста розповів про співпрацю з європейськими урядами і поскаржився на те, що держава не підтримує збереження пам’яток архітектури. Про це повідомляє  прес-служба Львівської міської ради.

«95% всього українського ЮНЕСКО – це місто Львів. За останні 5 років на пам’ятки архітектури від держави ми отримали нуль. Я маю жаль, бо є місто-партнер Краків, вони отримали від держави за останні 20 років більше 100 млн. Відповідальність держави там є. А ми маємо підтримку інших урядів – польський допомагає в основному по Вірменській церкві та Личаківському цвинтарі, уряд Норвегії нам помагає по Шевченківському гаю, уряд Німеччини – з реконструкцією вікон та фасадів. Вони допомагають профтехучилищу, бо дуже важливо сьогодні мати хороших працівників, які б якісно працювали.

Один приклад хорошої співпраці – пл.Яворського. інвестори вклали кошти та відремонтували покриття, місто відремонтувало мережі. Після 65-річного закриття відкрився храм свв. Петра і Павла, поруч є Природознавчий музей. 62-га школа, де навчався Б.Хмельнийький, зараз там реставрують вікна, яким 100 років, ми їх не викидаємо, а реставруємо і вони ще 100 років прослужать. Зберігається архітектурний ансамбль міста. Наступного року вона буде завершена, це буде приклад того, як нам треба робити ревіталізацію інших площ і скверів нашого міста.

Роблячи вул.Замарстинівську, ми відкриваємо для гостей цей район, пл.Старий Ринок, де є наші прекрасні храми», – зазначив Андрій Садовий.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *