ОСТАННІ НОВИНИ

Львів посилює власні охоронні структури

|

Сьогодні, 26 грудня, депутати Львівської міської ради проголосували за створення комісії, яка займатиметься напрацюваннями щодо розширення повноважень муніципальної дружини. Про доцільність суттєво підсилити існуючу муніципальну дружину доповідав на сесії секретар ЛМР Василь Павлюк, інформує кореспондент Львівського порталу із сесійного залу міськради. 

Як наголосив Василь Павлюк, впродовж останніх тижнів до органів внутрішніх справ суттєво впав рівень довіри. У місті траплялись випадки затримання журналістів та активістів Євромайдану, які більше нагадували викрадення людей. На сьогодні, зважаючи на політичну ситуацію в державі, місто не може гарантувати безпеку львів`ян.

Відтак депутати ЛМР, як представники громади, повинні вжити заходів, щоб Львів був безпечним і привітним не лише для туристів, але й для городян. То ж було проголосовано за створення комісії, яка напрацює пропозиції щодо розширення повноважень, що будуть делеговані муніципальній дружині. Варто зазначити, що на цей час вже існує муніципальна дружина в місті, однак її чисельність занадто мізерна задля охорони міста. То ж ідеться про збільшення кількості муніципалів та делегування їм серйозніших повноважень, аніж є зараз.

Напрацьовані пропозиції комісії будуть винесені на розгляд сесії.

Очолив створену комісію секретар міськради Василь Павлюк, заступник – голова депутатської комісії законності Любомир Мельничук. Також до складу комісії увійшли: голова бюджетної комісії Яромир Самагальський, представники кожної фракції, начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич та керуюча справами виконкому ЛМР Марта Литвинюк.

«За» створення комісії проголосувало 65 депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *