ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра на кордоні львівські пластуни отримають Вифлеємський вогонь

|

Українська делегація зі Львова отримає Вифлеємський вогонь миру на кордоні з Польщею, після чого почне його розповсюдження громаді Львова та між пластовими осередками. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цю акцію заснувала ще в 1988 році Австрійська телерадіокомпанія як благодійний вчинок – донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом – у лікарнях, дитячих будинках, тощо. У тому ж році ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Берт Грюнвальд.

До Європи вогонь з Вифлеєму в кінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже з Відня він йде по Європі з рук в руки, з так званої «скаутською естафетою». З Австрії через Словаччину та Польщу в середині грудня вогонь потрапляє і в Україну, де про нього піклується найбільша скаутська організація України – Пласт. Україні Вифлеємський вогонь миру передадуть польські скаути – харцери.

Урочиста передача Вогню українським пластунам відбудеться 17 грудня на українсько-польському кордоні (Рава-Руська).

«Ідея Вогню і його простий символізм — мир, радість і братерство. У цей переломний для країни час, пластуни поширюватимуть Вогонь і на Євромаданах, аби дух любові та добра завжди був присутнім у серцях кожного з нас», – розповідає координатор всеукраїнської акції Вифлеємський вогонь миру Ксенія Мединська.

Програма передачі Вифлеємського вогню миру 17 грудня:

7:35 – збірка делегації в приміщенні станиці

8:00 – виїзд делегації на кордон

11:00 – 12:30 – передача ВВМ на кордоні харцерами

16:00 – 16:30 – передача ВВМ міському голові Львова в його кабінеті

17:45 – 18:00 – передача ВВМ молодіжним та громадським організаціям (Домініканський собор)

18:30 – передача ВВМ громаді на львівському Євромайдані

18:45 – 19:15 – передача ВВМ на зберігання в Собор Святого Юра.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *