ОСТАННІ НОВИНИ

Один голос на виборах купували за 300 гривень – ОПОРА

|

Голоси виборців на “проблемних округах” скуповували по 300 – 400 гривень. Відповідну заяву зробила координатор виборчих програм організації ОПОРА Ольга Айвазовська на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“Середня сума і загалом вартість голосу – це 400 гривень. В обох округах пропонувалося 200 до, 200 – після (голосування – ред.). Були варіанти, коли 150 до і потім ще раз 150”, – заявила О.Айвазовська.

За словами спостерігача, найбільший підкуп виборців проводився на 223 і 194 окрузі.

“Вже зараз і ще до дня голосування ми заявляли, що в 194 окрузі (Черкаси) і 223 окрузі (Київ) здійснюється системний підкуп виборці щодо прецедентів якого нам повідомляли за останні три тижні неодноразово наші спостерігачі на місцях”, – наголосила О.Айвазовська.

Спостерігач також повідомила, що дані про людей, які згідні продавати свої голоси передаються від штабу до штабу впродовж вже багатьох виборчих кампаній.

“Бази даних громадян, які продають свій голос – це дуже цінний ресурс, який теж дуже дорого коштує і від кампанії до кампанії продається від штабу до штабу. Це найстрастрашніше тому, що по суті це злочин, який здійснюється в часі”, – відзначила О.Айвазовська.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня 2012. Однак, до Верховної Ради пройшли 445 народних депутатів. Центральна виборча комісія 5-го листопада 2012 року повідомила, що не в змозі встановити результати голосування на чергових виборах до сьомого скликання Верховної Ради на п`яти округах.

Вчора в Україні відбулись довибори до ВРУ. Підрахунок голосів триває. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *