ОСТАННІ НОВИНИ

У «Борисполі» затримали дипломата, який їхав у Брюссель до Фюле

|

В аеропорту «Бориспіль» затримано дипломата Василя Філіпчука, який мав відлетіти до Брюсселя на міжнародну конференцію з приводу ситуації в Україні за участю єврокомісара Штефана Фюле. Про це у Facebook повідомила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

«До Філіпчука підійшов особисто начальник митної зміни Василь Юришинець і наказав затримати його без зазначення причин. Василь Філіпчук – відомий дипломат, обіймав посади прес-секретаря МЗС України та директора Департаменту європейської інтеграції Секретаріату КМУ. Останнім часом Філіпчук , вже як експерт, докладав максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у співпраці з різними міжнародними організаціями і посольствами», – написала Сюмар.

Як повідомляли «Коментарі, в суботу єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле сказав, що подальше обговорення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС можливе лише у разі твердого наміру Києва її підписати.

За його словами, про це він сказав перший віце-прем´єру України Сергію Арбузову під час зустрічі в Брюсселі. На цю позицію ЄС ніякої реакції української сторони поки не отримано. Тому, як зазначив єврокомісар, переговори про підписання Угоди про асоціацію призупинені.

Водночас голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок стверджує, що двері Європи для України залишаються відкритими, а сама угода готова до підписання.

Коментарі

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *