ОСТАННІ НОВИНИ

У Черкасах правоохоронні органи помагали Поплавському стати нардепом (відео)

|

О 19.30 шість автомобілів державтоінспекції та міліції заблокували виїзд з території штабу опозиційного кандидата в народні депутати України Миколи Булатецького, повідомляє Євромайдан.
У результаті цього понад 30 спостерігачів, у тому числі міжнародних, довірені особи кандидата, представники ЗМІ і сам народний кандидат були позбавлені можливості виїхати на дільниці для спостереження за підрахунком голосів. Співробітники силових структур відмовлялися представлятися, не пред`являли документів і не пояснювали причину своїх дій. На вимогу громадян надати можливість здійснювати їм законну діяльність, міліціонери демонстративно ігнорували прохання. 


Після 8-ої години проїзд було розблоковано. Проте вже о 20.45 міліцейський автомобіль із державним номером 0101 і двома співробітниками вдруге перегородив дорогу й заблокував виїзд. Кандидат в народні депутати Микола Булатецький вважає такі дії силовиків безпосередньою прямою участю у фальсифікації волевиявленні черкащан. Народний депутат Микола Томенко, який прибув на місце події, гарантував, що винні генерали і шістки будуть відповідати за скоєні злочини.

Під час довиборів до Верховної Ради на 194-му виборчому окрузі у Черкасах зафіксовано серйозні порушення.

Як повідомили в прес-службі ВО “Батьківщина”, про це на брифінгу заявив заступник голови партії Сергій Соболєв.

За його словами, у Черкасах склалася безпрецедентна ситуація: на третину виборчих комісій не допущені спостерігачі від опозиційного кандидата Миколи Булатецького, міжнародні спостерігачі, преса.

“Як повідомив Микола Булатецький, о 19:30, коли з його штабу на дільниці мали виїжджати спостерігачі та преса, автомобілі ДАІ заблокували єдиний виїзд зі штабу. Рівно через півгодини, о 20.00, виїзд був розблокований”, – зазначив Соболєв.

“Для чого це було зроблено? Бо за законом потрапити на дільниці, щоб далі спостерігати за ходом підрахунку голосів, можна тільки до 20.00”, – наголосив він.

Таким чином влада заблокувала можливість перевірки підрахунку голосів щонайменше на третині дільниць на окрузі, зауважив Соболєв.

“На нашу думку, це вже може бути серйозною підставою для визнання виборів у 194-му окрузі недійсними”, – заявив Соболєв.

Нагадаємо, Соціологічна група Рейтинг оприлюднила результати екзит-полів з виборів до Верховної Ради України, які сьогодні пройшли в п`яти округах.

Найбільш ймовірно, що в окрузі №132 переміг Аркадій Корнацький, 194 – Михайло Поплавський, 197 – Леонід Даценко, 223 – Юрій Левченко. Даних по округу № 94 поки немає.

 

194 округ (Черкаси) :

Поплавський Михайло – 47,3 %

Булатецький Микола – 42,2 %

Радуцький Олександр – 3,0%

Новий погляд
Відео: Максим Савчук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *