ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент готовий стати посередником

|

Європарламент може направити делегацію для посередництва у вирішення політичної кризи в Україні.

Про це заявив євродепутат Елмар Брок, слова якого наводить твіттер “Батьківщини”.

“Європарламент готовий надіслати в Україну для посередництва групу високого рівня, щоб досягнути компромісу”, – зазначив він.

Крім того, він наголосив на важливості уникнення кровопролиття.

“Потрібно докласти зусиль, щоб не було кровопролиття і щоб рішення в першу чергу виражало інтереси народу”, – зазначив він.

За словами Брока, “курс угоди (з ЄС) зараз має більше шансів, ніж тиждень тому”.

Також він зауважив, що перебуває в Україні, щоб від імені президента Європарламенту Мартіна Шульца повідомити про рішення, яке було ухвалене минулого вівторка – “і цей меседж широко підтримується всіма парламентськими групами у ЄП: двері для України широко відкриті, а угода про асоціацію готова для підписання і вона – на столі”.

“Дуже сподіваюся, що уряд України скористається цією можливістю. Він знає про умови, які стосуються підписання угоди. Але сьогодні виникла нова умова – звільнити всіх – політичних в`язнів, зокрема й пані, яка залишається за ґратами в Харкові (Юлія Тимошенко) і всіх, хто потрапив за ґрати під час цих мирних демонстрацій”, – сказав Брок.

Окрім того Елмар Брок зазначив: якщо президент Янукович вирушає до Москви 17 грудня, щоб підписати угоду про вступ до Митного союзу, то це – проти людей на Майдані і це суперечить угоді, яку пропонує ЄС.

Підсумовуючи, Брок висловив сподівання, що результатом демонстрації на Євромайдані стане засідання круглого столу у складі уряду, опозиції та громадськості.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *