ОСТАННІ НОВИНИ

Варта влади: Бійці дзюрять в штани на морозі і бояться сісти на 7 років

|

Журналісти дізналися про жахливі умови, в яких змушують бійців внутрішніх військ МВС нести службу. В результаті багато з них захворіли, а деякі взагалі ризикують залишитися інвалідами. Про це пише на своїй сторінці в Facebook журналіст, головний редактор інтернет-видання ОРД, Станіслав Речинський.

“Мені здається, що (міністра внутрішніх справ – ред.) Захарченка в підсумку повинні розтерзати батьки тих міліціонерів, які зараз стоять в Києві. Такого тваринячого ставлення до особового складу в Україні не було ніколи”, – пише журналіст.

“Хлопчаків-строковиків з «ВВ» залишають на холоді на посту часто на 5 і більше годин. Відлучитися в туалет заборонено під страхом в`язниці. Конкретно, чомусь обіцяють 7 років в`язниці. Хлопчикам доводиться мочитися в штани і стояти далі на морозі. Це – поголовно. Результат – більшість з них дико застуджені. Багато стануть інвалідами на все життя через вбиті нирки”, – розповів він про умови, в яких змушує нести службу бійців керівництво МВС.

“Так що не треба нам показувати солдатів, що лежать в госпіталі, яким на Банковій порозбивали голови. Міліцейське начальство угробило вже куди більше людей”, – констатує журналіст.

“Товариш зустрів в аптеці в центрі «беркутівця», який ледве тримався на ногах. Просив у аптекарки найдешевше жарознижуюче. Тому що у нього температура під сорок, і в кількох його товаришів – теж. Саме тому в Київ зараз звозять військових. Міліція хвора і деморалізована. Але навіть використання «ВВ» у місті в мирний час – протизаконно. А вже армії і поготів”, – зазначає Речинський.

“Матері, сестри і дружини співробітників міліції, насамперед «Беркута» і «ВВ». Ваші рідні зараз – в серйозній небезпеці. І не через демонстрантів. А найперше через дії непрофесійних і злочинних керівників. Ті, хто перебувають у відрядженні в Києві – в більшості своїй вже серйозно хворі. Вони голодують. Вони сидять на сухому пайку, а то й без нього вже багато днів. Вони сплять у холодних автобусах. Їх змушують стояти по кілька годин в оточенні. І при цьому не дозволяють ходити в туалет. У багатьох з ваших дітей в результаті серйозно хворі нирки. І це вже на все життя. Демонстранти приносили вашим дітям картон під ноги, щоб було тепліше стояти. Батьки-командири до цього не додумалися. Їм тепло у своїх штабах і особистих іномарках. Навіть бійці «Беркута» поголовно хворіють, їх ніхто не лікує. Що вже говорити про строковиків внутрішніх військ. Якщо ви хочете, щоб ваші діти повернулися додому живими і здоровими – будь-якими силами намагайтеся витягнути їх з Києва. Придумуйте довідки про власні важкі хвороби, йдіть до Захарченка – робіть що завгодно. Бо завтра вже може бути пізно. І ваш син повернеться до вас в труні або хворим на все життя”, – звернувся журналіст до близьких та рідних бійців внутрішніх військ.

“Є й ще одна небезпека. У Києві найближчим часом очікується велика провокація влади проти Майдану. Ваші діти стануть у цій провокації – першими жертвами. Буде або вибух автобуса з міліцією, або напад бандитів, переодягнених у демонстрантів. Ця влада піде на все заради власного порятунку. І не пошкодує нікого з ваших синів. Матері, єднайтеся в Комітети солдатських матерів, йдіть до Захарченка, вимагайте повернення дітей додому. Або просто приїжджайте в Київ, і забирайте їх силою. Для Захарченка, для міліцейських начальників, для політиків – ваші діти лише гарматне м`ясо, яке вони вже вбивають. І будуть вбивати далі. Крім вас – їх ніхто не пошкодує”, – констатував Речинський.

Джерело: http://fakty.ictv.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *