ОСТАННІ НОВИНИ

Недільний мітинг у Львові спровокував порушення кримінального провадження

|

Прокуратура порушила кримінальне провадження через мітинг, який відбувся у неділю, 8 грудня, на львівському майдані. Народний депутат України, співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО “Свобода” Ірина Сех чекає на повістку. Про це вона повідомила, виступаючи сьогодні на вічі у Львові, інформує прес-служба партії.

“У Львівській області перебуває група з Генеральної прокуратури України. Вони працюють над тим, щоб порушувати кримінальні справи проти опозиції, проти усіх, хто бере участь в акціях національного спротиву. Я чекаю на повістку з прокуратури, бо після віча, яке відбулося в неділю, порушено кримінальну справу за ст. 161 ч.1, тобто за розпалювання національної ворожнечі, обмеження прав за ознаками політичних переконань та інше”, – зазначила Ірина Сех.

Народний депутат наголосила, що віче відбувається у Міжнародний день прав людини, водночас щодня в Україні зростає кількість політв’язнів. “У неділю зі сцени я оголошувала про 16 політв`язнів, минуло два дні – і їх вже 18. Серед них наш земляк – Олег Панас, фотограф, який завинив тільки тим, що фотографував на акціях спротиву і розміщував фото в мережах”, – зазначила Ірина Сех.

“Чому так сталося, що у Львові зухвало, нехтуючи Конституцією схопили Олега Панаса, скрутили руки, не надали адвоката і відвезли в невідомому напрямку? Тому що вчора майдан був менший, ніж сьогодні. Тому звертаюся до вас, студенти, до ваших батьків, дідів! Мусимо виходити на майдани, мусимо боротися за наших дітей, за майбутнє. Будьмо як ніколи разом, бо тільки разом ми здолаємо цей поліцейський режим”, – зазначила Ірина Сех.  

Фото: Львівський портал 

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *