Львів’ян просять бути обережними: сьогодні значно погіршиться погода

|

Як повідомляють у Гідрометцентрі, сьогодні у Львові вдень очікується мокрий сніг та ожеледь. Відтак, усіх мешканців міста просять бути максимально обережними на слизьких дорогах та тротуарах. Водіїв просять не паркувати машини у недозволених місцях, аби снігоприбиральна техніка могла розчищати вулиці та хідники. Мешканців просять обмежити користування приватним транспортом та пересідати на громадський транспорт. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За прогнозами синоптиків, сьогодні у Львові часом сніг та мокрий сніг, вночі та вранці сильні опади, налипання мокрого снігу. Слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер західний 7 – 12 м/с, пориви 17 – 22 м/с, хуртовини. Температура повітря вдень 0 – 2º тепла.

Відтак, усіх учасників дорожнього руху – і пішоходів, і водіїв – просять бути максимально обережними. Водіям рекомендовано обирати помірну швидкість. Також усіх просять обмежити використання приватного транспорту та користуватись громадським транспортом, аби не створювати заторів.

Комунальні служби міста просять водіїв не паркувати машини у недозволених місцях, особливо на трамвайних коліях. Це заважає роботі снігоприбиральної техніки та руху громадського транспорту.

Нагадаємо, станом на 07.00 год ранку у місті до механізованого прибирання було залучено 32 одиниці техніки. Як повідомляють голови районних адміністрацій, техніка продовжує працювати вдень. Відтак, у Галицькому районі зараз працює та протягом дня працюватимуть 2 навантажувачі, 3 самоскиди, 3 трактори. У Франківському районі до прибирання залучені 3 трактори для підмітання тротуарів, у Сихівському – 1 грейдер, 2 трактори. На чергуванні ще 4 піскорозкидувачі і 4 підмітальні машини. Зараз сніг прибирають з прибардюрної частини, якщо буде потреба, то після обіду працюватимуть 4 підмітальні машини. У Личаківському районі працює 1 піскосій, після обіду будуть залучати ще 2 трактори. У Залізничному районі працює 2 трактори на тротуарах, 1 – на очистці бордюрів, 3 підмітальні машини. Якщо продовжуватиме падати сніг, то залучатимуть до прибирання грейдер. У Шевченківському районі працює 5 машин, 4 трактори і 1 навантажувач.

Прохання до мешканців про усі надзвичайні ситуації інформувати на «гарячу» лінію міста за номером 15-80.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *