ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко подав до генпрокуратури докази спланованої провокації на Банковій

|

Народний депутат Петро Порошенко вимагатиме притягнення до відповідальності всіх, хто застосував силу до українських жінок, дітей і журналістів. Він подав заяви та відеодокази до генпрокуратури і МВС про запланованість провокації на Банківській. Про це він розповів в інтер`ю радіо “Свобода”, передає УНН.

За словами П.Порошенка, є чітка мета – виправдати дії беркутівців у “криваву суботу”: на Банківську навмисно привезли автобусами тітушок, які мали продемонструвати напад на правоохоронців, і це виправдало б силовиків, які, нібито злощасної суботи так само протистояли озброєним демонстрантам.

Порошенко розповів, що “за дві години до демонстрації у двір АП заїхало 6 автобусів, які привезли 120-150 осіб, ті були в масках, озброєні сокирами і петардами”. Він вважає, що “тітушки мали зробити картину брутальної дії, щоб виправдати беркутівців”.

Народний депутат заявив, що грейдер до АП доставлено навмисне, а тітушки прибули під прикриттям міліції. Про події на Банківській він повідомив: “Мені сповістив мій син, що його колеги на Банківській, і там провокація. Яка провокація, не знали. Там не було нардепів. Ми пішли втрьох: я, син і мій помічник. На Банківській нас зустріли хлопці в чорному з прапорами “Свободи”. Вони російською мовою запитали, куди я йду, але не стали перешкоджати. На Майдані були мирні люди. Коли ми побачили грейдер, то зрозуміли: буде провокація і штурм. Я переконаний, що мета акції – виправдати дій міліції”.

Нардеп зауважив, що “виправдати міліцію провокаторам-тітушкам не дали. “Люди відтісняли тітушок. У нас кидали каміння, кидалися з ножами. Коли ми взяли професійну камеру, тітушки професійно впали на землю, щоб їх не могли зафіксувати, але нам все вдалося”.

“Вони нібито мали зображати ультранаціоналістів. Міліція дала їм всім втекти, а потім силова акція була застосована виключно до журналістів і мирних жителів. На сьогодні вже є понад 55 підписів постраждалих”, – зазначив П.Порошенко.

Нагадаємо, що провал шоу атаки Банкової задокументовано на відео:

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *