ОСТАННІ НОВИНИ

Freedom House закликає до санкцій проти Януковича і його синів

|

Глава Freedom House Девід Кремер закликає до санкцій проти президента Януковича й членів його родини.

Про це Кремер написав у статті в Washington Post у вівторок, повідомляє “Голос Америки”.

За словами Кремера, розправившись зі своїм головним політичним опонентом Юлією Тимошенко, Янукович і його родина використовували владу з метою збагачення.

Як відзначає Кремер, один із синів президента, стоматолог за освітою, в 2011 році ввійшов у сотню найбагатших людей України.

“Збереження влади для Януковича – питання далеко не тільки грошових міркувань, – пише Кремер. – Якщо він залишить свою посаду, то й він сам, і його сини, і інші члени його кола стануть об`єктами розслідувань і, можливо, навіть будуть засуджені”.

Кремер також порадив міністрам закордонних справ ігнорувати саміт ОБСЄ в Києві, а замість офіційних зустрічей вийти на вулиці в знак солідарності з демонстрантами.

“Їм також варто б дати зрозуміти, що застосування сили проти протестувальників позбавить країну можливості в майбутньому укладати будь-які угоди з Європою, поки Янукович залишається президентом”.

На думку Кремера, застосування сили “повинно також спричинити адресні санкції в дусі Закону Магнитського”.

“Адресні санкції проти українських чиновників, у тому числі Януковича і його синів, можливо, є єдиним способом запобігти подальшому кровопролиттю, домогтися звільнення Тимошенко й скасування закону, що позбавляє боксера Віталія Кличка права балотуватися в президенти, а також знову дати Україні надію на інтеграцію із Заходом”, – пише президент Freedom House.

Нинішній глава Freedom House Девід Кремер працював заступником держсекретаря США в часи президента Буша-молодшого.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *