ОСТАННІ НОВИНИ

Дівчина, яку вважали загиблою від кийків «беркутів», знайшлась?

|

Оголошена загиблою 15-річна дівчинка знайшлася вдома. Про це пише газета vesti.  

Водночас у міліції запевнили, що заяв про зниклих після масових акцій взагалі не було.

Однак в інтернеті раз у раз з`являються списки зниклих під час розгону «Беркутом» людей.

На мітингу на Михайлівській площі навіть вшанували хвилиною мовчання нібито померлу у лікарні дівчину –15-річну Інну Калюжну з Охтирки.

Але, як з`ясувалося, вона, на щастя, жива і здорова.

«У неї складний вік. Не розповідає, де і з ким була. Може, навіть не на Майдані. Правди поки не добилися», – каже її брат Владислав.

А ось 22-річний Ростислав Тумак зі Львова, якого вважали зниклим, під час розгону втік у двір на вул. Б. Хмельницького й сховався там.

«Ростик знайшовся в 4:00 дня. Він ховався від «Беркута» весь цей час», – розповів нам його друг Олег.

Усім світом шукали і 22-річного львів`янина Романа Шарана.

«Він захищав дівчину в ту ніч на Майдані. Його побив і пов`язав «Беркут». Всю ніч його тримали в Шевченківському РУВС . Потім госпіталізували до лікарні № 9 з травмами колін», – розповів його друг Любомир.

Як писав Львівський портал, уже впродовж кількох діб у соціальних мережах поширюється інформація, що нібито дівчина померла у лікарні від отриманих травм пілд час розгону Майдану в ніч на 30 листопада. Проте досі немає офіційної інформації, яка б підтверджувала це

Натомість київські лікарі кілька разів уже спростовували цю інформацію. МОЗ України заперечує факт смерті постраждалої під час розгону майдану.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, «Беркут» силою розігнав з Майдану Незалежності мітингувальників, які виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

Низка закордонних урядів також обурилися застосуванням сили проти мирного населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *