Янукович просить активістів Євромайдану зачекати до виборів-2015

|

Президент Віктор Янукович закликає мітингувальників дочекатися чергових президентських виборів і тоді зробити свій вибір. Про це він сказав в інтерв´ю українським телеканалам, показаному на телеканалі «Інтер», повідомляють «Коментарі».

«Прийдуть вибори, люди визначаться. Кого оберуть – так і буде. Так завжди було, і так має бути», – сказав Президент

«Битися – нічого нам не дасть. Нас має об´єднувати майбутнє нашої країни, наших людей. Сьогодні нам потрібно спільно захищати наші національні інтереси, працювати на людей. Якщо ми хочемо європейським стандартів, ми повинні все робити в рамках закону, це – принципи демократії», – додав він.

Як повідомляли «Коментарі», 1 грудня в Києві невідомі активісти зробили спробу захоплення Адміністрації Президента. Зокрема, вони на тракторі намагалися пробити кордон зі співробітників спецпідрозділу «Беркут». Під час цього сталося кілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». Міліція звинуватила у штурмі АП і захопленні КМДА «Братство» і «Свободу».

Нагадаємо, вранці 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників.

Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

Міліція Києва відкрила за цим фактом два кримінальні провадження, третє відкрито за фактом перевищення службових повноважень співробітниками «Беркута».

Фото: Олександр Проценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *