ОСТАННІ НОВИНИ

Кваснєвський розповів про найгірший сценарій для України

|

Кваснєвський назвав найгіршим з можливих сценаріїв, який зараз може мати місце в Україні, використання міліцією зброї.

Про це в ефірі польського телеканалу TVN24 ввечері 1 грудня заявив учасник моніторингової місії Європарламенту та екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, пише УНІАН.

«Те , що відбувається в Україні , з одного боку вражає . Величезна підтримка ідеї євроінтеграції, яку, мабуть, ніде в Європі не можна організувати. З іншого боку, дуже рішуча позиція опозиції, яка дуже високо поставила планку. І маємо теж Президента, який мовчить і, швидше за все, думає, які інструменти використовувати», – сказав він.

Кваснєвський назвав найгіршим з можливих сценаріїв, який зараз може мати місце в Україні, використання українською міліцією у зіткненнях з демонстрантами зброї.

«Якби цей найгірший сценарій мав місце, то будемо в іншій ситуації. Не можемо в такому випадку залишити українське суспільство, ми повинні надати допомогу студентам, неурядовим організаціям, забезпечити полегшення візового режиму і так далі», – сказав він.

Кваснєвський також пояснив, чому він та Пет Кокс, який разом з ним входить в спеціальну місію Європарламенту в Україні, не приїхали в Київ.

«Ми беремо участь у переговорах. Не можемо з´являтися на подіях, організованих однією зі сторін, тому що тоді закриваємо собі дорогу для розмов з іншою» , – зазначив він.

«Не повинен доводити українцям, що я разом з ними, тому що вони це знають», – додав Кваснєвський.

Як повідомляли «Коментарі», на мітинг , який проходить на Майдані Незалежності, вийшло близько 300 тис. осіб, а також приїхали євродипломати.

На Банковій сталося кілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». Є постраждалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *