ОСТАННІ НОВИНИ

Євромайдан оголосили поза політикою

|

Протестувальники на Майдані Незалежності в Києві створили безпартійний Координаційний комітет Євромайдану під гаслом «Майдан без політики» 

Комітет поширив звернення до партій не використовувати партійну символіку під час протестів, пише «ПіК».

У зверненні зазначається, що мітингувальники вийшли на головну площу країни у відповідь на вчинок влади, яка зупинила євроінтеграційний процес.

«У цю неділю нас було понад 100 тисяч. Нас було б ще більше, якби політики не намагалися використовувати нас, небайдужих українців, для піару власних політичних сил. Ми вийшли на Майдан не заради опозиційних партій, не заради підтримки їх керівників, а заради майбутнього 45 мільйонної нації», – йдеться у зверненні.

«Тому закликаємо всі партії утриматися від використання партійної символіки! Це тільки зовнішні ознаки, які не асоціюються у громадян з європейською ідеєю і відволікають чимало прихильників євроінтеграції. Над нами в ці дні повинні бути тільки державні прапори і прапори Євросоюзу!» – наголошується у зверненні.

Поки реакція лідерів партій, які взяли на себе управління Євромайданом на Європейській площі, невідома. Як і раніше, тут величезна кількість партійної символіки, а самі вожді періодично з´являються «на людях».

Як повідомляли «Коментарі», 21 листопада після провальної сесії Верховної Ради України та розпорядження Кабміну про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС кияни вийшли на Євромайдан (Майдан Незалежності в Києві) підтримати євроінтеграцію України. Спочатку акція протесту проходила тільки під прапорами України та Євросоюзу, однак вже 22 листопада опозиція: ВО «Батьківщина», УДАР і ВО «Свобода» почала використовувати свою символіку під час акцій протесту.
Нагадаємо, Євромайдан розділився на дві частини. Перший табір стоїть на Європейській площі. Він складається в основному з прихильників політичних партій, перед якими виступають лідери опозиції. Другий протестує на Майдані Незалежності, там знаходиться переважно молодь, над площею встановлені прапори України та Євросоюзу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *