ОСТАННІ НОВИНИ

Більше третини українців не задоволені якістю освіти

|

 Близько 40% громадян країни згодні з тим, що освіта надає гарні професійні знання, а 36% заперечують це. Про це, як передають «Українські новини», повідомляється в дослідженні фонду «Демократичних ініціатив» .

В опитуванні громадян України, старших від 18 років, запитували про те, наскільки вони згодні з конкретними твердженнями щодо вищої освіти в Україні.

Так, результати дослідження показали, що близько 60% респондентів вважають, що наявність освіти не впливає на можливість знаходження гарної роботи. А 18% погодилися цим твердженням, ще 22% не змогли відповісти на це питання.

Зокрема, 40% респондентів вважають, що освіта дозволяє реалізуватися в житті найбільш здібним і талановитим, а 35% були не згодні з цим твердженням, ще 24% не змогли відповісти.

Крім того, тільки 16% опитаних погодилися із твердженням, що освіта дає всім рівні умови безкоштовно навчатися, а 64% не згодні з ним.

Результати дослідження показали, що 40% респондентів згодні з тим, що освіта надає гарні професійні знання, а 36% заперечують це. Також 50 % опитаних погодилися з тим, що освіта надає світоглядні знання, тоді як 26% не погодилися з цим, а ще 24% – не змогли відповісти.

Зазначимо, що опитування проводилося в жовтні 2013 року; було опитано 2 600 респондентів старших від 18 років по всій Україні.

Як повідомляли «Коментарі», опитування, проведене фондом «Демократичні ініціативи» показав, що 53% українців знайомі з темою Голодомору 1932-1933-х років в Україні в загальних рисах, а 26% – добре знайомі з цією трагічною сторінкою історії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *