ОСТАННІ НОВИНИ

Голосування щодо Тимошенко відкладається на невизначений термін (додано)

|

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення і правоохоронної діяльності вирішив відправити на доопрацювання всі 4 законопроекти, що стосуються лікування за кордоном екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє “Українська правда“, окрім того, ухвалено рішення про створення робочої групи, яка буде доопрацьовувати вказані законопроекти. Очолить її Геннадій Васильєв.

“Давайте створимо робочу групу. Без камер, бо з камерами ми дуже емоційно виступаємо… Всі проекти рекомендуємо відправити на доопрацювання”, – зазначив Олійник під час обговорення.

За рішенням більшості членів комітету, яку представляють провладні депутати, робоча група складатиметься з членів комітету і як базові розглядатиме всі чотири проекти. Більшість відмовилась взяти за основу проект Лабунської, як того просив Яценюк.

На засіданні комітету були присутні кілька представників посольств. Коли одна з представниць почула пропозицію Олійника, вона вимовила: “Oh my God!”.

Перед голосуванням під щодо спільного проекту лідерів опозиції про амністію Яценюк заявив, що вони знімають свій законопроект на користь проекту Анжеліки Лабунської.

Почувши пропозицію, депутати від більшості все одно вирішили направити проект про амністію на доопрацювання.

Під час обговорення проекту Лабунської, автор, представляючи свій проект, наголосила, що рішення по Тимошенко є політичним, а не юридичним, тому вона не може відповідати на юридичні запитання.

“Ви кажете, що вам те не так, і те не так (у проектах щодо лікування Тимошенко). Чому ж ви тоді не внесли своє бачення вирішення проблеми. Немає на сьогодні юридичного вирішення проблеми”, – зазначила вона.

“До саміту залишилось мало часу, і якщо ви не підтримаєте такий шлях, тоді вам треба визнати, що ми не готові до європейських цінностей”, – звернулася Лабунська до провладних членів комітету.

Крім того, вона додала, що для України є дуже важливим підписання угоди і тому, що Україні потрібні зовнішні запозичання через поганий стан економіки.

Українська правда

 

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *