ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські залізничники борються за безпеку руху на залізничних коліях та автошляхах

|

На Львівській залізниці відбулася Друга науково-практична конференція ,,Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху. Зупинимо смерті на дорогах та залізничних переїздах”. Цей захід, який зібрав понад 100 учасників не лише з усіх залізниць України, але й з багатьох інших причетних установ та відомств, організували на підтримку ініціативи Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка оголосила 2011- 2020 роки ,,Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху”. Про це повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Під час триденної конференції учасники обговорювали основні напрямки роботи з безпеки руху на відомчому транспорті та здійснення відомчого контролю, організаційно-технічні заходи щодо покращення стану безпеки руху, проблеми аварійності на транспорті, нормативно-правові та функціональні особливості роботи Укртрансінспекції.

Учасники заакцентували на тому, що проблеми аварійності на автошляхах є одним з першочергових питань, які потребують вирішення як у площині превентивних та роз’яснювальних заходів, так і через підвищення відповідальності водія у разі порушення правил дорожнього руху. Особливо болючий момент для залізничників – невблаганне порушення водіями правил перетину залізничних переїздів.

Під час роботи конференції учасники дискутували про причини аварійності у великих містах, особливості психологічного підходу до організації руху, роботу медичних працівників на автотранспортних підприємствах, ділилися досвідом корпоративних заходів для підвищення безпеки користування транспортом у межах підприємств.

Окрім цікавих та інформативних виступів у форматі конференції учасникам запропонували відвідати Дорожню ремонтно-експлуатаційну автобазу Львівської залізниці. Тут відвідувачі побачили обладнання автомобільного парку, ремонтні бази та цехи, проаналізували порядок зберігання автомобілів, а також оновлений навчальний клас, обладнаний спеціальними технічними засобами для підвищення кваліфікації водіїв магістралі.

Особливе зацікавлення учасників викликав презентований автомобіль, який обладнаний спеціально для оперативних виїздів на місце ДТП, а також спецавтотранспорт для очищення лісосмуг, рейкозварювальний автомобіль на комбінованому ходу, реанімаційний автомобіль швидкої допомоги. Також для учасників конференції зробили виставку автомобілів для перевезення робочих бригад.

В останній день роботи конференції учасники зосередилися на аналізі стану безпеки дорожнього руху на залізницях України, прослухали доповіді представників Придніпровської, Південно-Західної, Донецької, Південної, Одеської та Львівської залізниць. Підсумком роботи стали розроблені заходи щодо підвищення рівня безпеки на коліях та автошляхах та ряд висновків про особливості роботи як на залізничному транспорті, так і на дорогах усієї держави. Довідково Відповідно до проведеного аналізу стану безпеки руху на Львівській залізниці, за 10 місяців 2013 року зафіксовано 18 ДТП на переїздах, у чотирьох випадках – автомобіль в’їжджав у бік поїзда. Травмовано 17 осіб, для п’яти людей аварії стали смертельними. Залізничники сподіваються, що їх системні дії, такі конференції та зустрічі з усіма причетними службами, проведення роз’яснювальної роботи серед водіїв, а також введення жорстких покарань за порушення ПДР допоможуть покращити ситуацію на шляхах, застережуть водіїв від порушень та необдуманих вчинків, збережуть життя людей та безпеку руху як на залізниці, так і на автомобільних дорогах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *