ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічна інспекція визволила хижих птахів-«фотомоделей»

|

Держінспекторами з ОНПС Львівської області  спільно із працівниками Галицького РВ ГУМВСУ у Львівській області, представниками Львівського відділення товариства охорони птахів та Львівського дитячого натуралістичного центру здійснено заходи державного контролю щодо виявлення фактів незаконного утримання та використання хижих птахів, занесених до Червоної книги України.

Про це «Львівському порталу» повідомили у Держекоінспекції.

В результаті здійснення державного контролю у вечірній час 4 листопада було виявлено місце утримання згаданих птахів. У зв’язку із відсутністю власника підвального приміщення за адресою пр. Свободи,33, де утримувались птахи, працівниками Галицького РВ ГУМВСУ у Львівській області спільно з бійцями підрозділу “Беркут” було організовано нічне чергування з метою недопущення викрадення виявлених птахів.

Вранці 5 листопада Держекоінспекцією спільно із слідчо-оперативною групою Галицького РВ РВ ГУМВСУ у Львівській області та з вище переліченими організаціями в присутності власника підвального приміщення було виявлено 9 хижих птахів, зокрема 3 орлани білохвості, 2 канюки степові, 1 сокіл-балабан та орел-могильник, які занесені до Червоної книги України, а також 1 луня болотного та 1 канюка звичайного. При огляді орнітологами було встановлено, що птахи утримувалися в невідповідних умовах, стан яких незадовільний.

Після проведення слідчо-оперативних заходів дані птахи були вилучені і передані до Львівського еколого-натуралістичного центру.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження, встановлюються особи, що причетні до незаконного утримання птахів.

Як повідомляв «Львівський портал», Західно-українське товариство захисту тварин виступило із різкою заявою, щодо експлуатації екзотичних птахів, зокрема  орлів та соколів, яких невідомі «бізнесмени» використовували в якості фотомоделей у Львові. Товариство також закликало до проведення омплексного рейду із залученням органів МВС, ветеринарної служби, екоінспекції та представників громадськості.

Фото Держекоінспекції у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *