ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові напишуть «Послання пам’яті» до нащадків

|

У вівторок, 5 листопада, о 13:00 на площі Галицькій (біля пам’ятника королю Данилу) розпочнеться акція «Послання пам’яті», яка стане складовою загальнонаціонального вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років.  Напередодні 80-ї річниці Голодомору громадські активісти Львова розгорнуть полотно, на якому всі охочі зможуть залишити своє послання до людей, що через двадцять років вшановуватимуть соті роковини трагедії  Голодомору .

Аналогічні акції відбудуться водночас і в інших містах України та столиці. Усі полотна буде передано до Києва, де їх зшиють і 23 листопада, в День пам’яті жертв Голодомору, цей банер, що складатиметься з багатьох частин і матиме довжину понад 20 метрів, можна буде побачити під час жалобних заходів на пагорбі біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні».

Цією акцією розпочнеться кампанія, організована Громадським комітетом пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Напередодні Комітет звернувся до територіальних громад з проханням написати послання до нащадків, яким випаде обов’язок вшановувати соті роковини трагедії. Таке прохання отримали усі села та міста України, представники яких привезуть листи до Києва 23 листопада. Послання зі всієї України стануть сторінками нового тому Національної книги пам’яті.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. О 16:00 цього дня — загальнонаціональна хвилина мовчання.

Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, вже розпочав підготовку до проведення пам’ятних заходів 23 листопада — http://holodomor33.org.ua/.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *