ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Львівщини сподівається на співпрацю з правоохоронцями у сфері охорони культурної спадщини

|

31 жовтня в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Ірини Романів відбулась нарада щодо співпраці органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохоронними та контролюючими органами у сфері охорони культурної спадщини. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА

«На жаль, наше законодавство у сфері охорони культурної спадщини не є досконалим, а правопорушення фіксуємо все частіше. Тому нам слід розробити певний алгоритм дій кожної структури та їх спільної роботи», – повідомила Ірина Романів.

Загалом під час наради обговорили інформацію щодо позитивних і негативних прикладів взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з правоохороними та контролюючими органами  в області.

Як зазначалось під час наради, найчастіше порушення у галузі охорони культурної спадщини стосуються ведення незаконного будівництва без погодження проектно-кошторисної документації, режиму використання пам’яток, встановлення реклами  на об’єктах культурної спадщини, відсутність ліцензії на роботи, уникання укладання охоронних договорів тощо.

За результатами обговорення вирішили підготувати методичні рекомендації щодо координації спільних дій відповідних державних структур.

 Також було озвучено алгоритм дій у разі виявлення незаконних дій щодо пам’ятки культурної спадщини. Так, обов’язок керівника відслідковувати порушення закону і при виявлені таких порушень насамперед необхідно скерувати звернення  до управління охорони культурної спадщини обласної державної адміністрації і паралельно до управління внутрішніх справ, а також оформити письмове попередження фізичної чи юридичної особи, яка розпочала чи має намір розпочати протиправні дії. Опісля, у разі потреби, інспектор складає протокол щодо адміністративного порушення та надсилає його для погодження у територіальний орган адмінкомісії.

Окрім того, заступник голови ОДА Ірина Романів дала доручення скласти план перевірок пам’яток відповідальними службами та скерувати на затвердження в облдержадміністрацію. Результати перевірок обов’язково повинні висвітлювати у ЗМІ.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *