ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові придбали спецмашину для промивки колекторів та робота-дослідника (фото)

|

У «Львівводоканалі» розпочали експлуатацію спеціалізованої машини для гідродинамічної промивки колекторів та лабораторії для відеообстеження колекторів. Купили техніку за бюджетні кошти. Вартість обох автомобілів – понад 6 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У Львові понад 600 км каналізаційних колекторів різного діаметру (від 150 мм до 1,5 м), які потрібно регулярно очищувати, тож у «Львівводоканалі» зізналися, що мріяли про таку спецмашину вже давно. 

«Стічні води до попадання в очисні споруди містять в собі велику кількість різноманітних забруднень, як органічного, так і неорганічного походження. Це жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужуючи їх діаметр. Це іржа і накип, пісок, ганчірки, які випадково потрапили в каналізацію, поліетиленові пакети, які осідають або застряють в місцях поворотів каналізаційної траси. Часом закупорка або засмічення каналізації настільки серйозна проблема, що усунути її можливо лише з допомогою спецтехніки. Ми знаємо, що багатьох проблем можна уникнути і профілактика завжди обходиться дешевше, ніж ремонтно-відновлювальні роботи», – зазначають у ЛМКП «Львівводоканал».

Новий комбінований каналопромивний та мулососний автомобіль-цистерна одночасно промиває каналізацію водою та висмоктує мул і бруд зі системи. Один насос, потужність якого 1400 кубометрів в годину, всмоктує та поглинає всякий непотріб, інший – струменями води під високим тиском успішно руйнує відкладення мулу і піску, відмиває стіни труб від жирових відкладень, накипу та іржі.

Місто також закупило у компанії «Ротенбергер» мобільну лабораторію на базі автомобіля Fiat Ducato.

Пересувна телеінспекція дозволяє обстежувати каналізаційні труби, без потреби відправляти туди працівника каналізаційного господарства. А це, відповідно, значно менше мороки: через гази, які є у підземних мережах, працівнику потрібно видати засоби індивідуального захисту, протигаз, який необхідно також вивести на поверхню, щоб був доступ до чистого повітря тощо. Крім того, у водостічній системі трапляються непрохідні для людини ділянки. Тепер цього можна буде уникнути, завдяки відеокамері та робота, які досліджуватимуть труби замість працівника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *