ОСТАННІ НОВИНИ

22 людини отруїлись курами-гриль із супермаркету «Арсен»

|

17 осіб госпіталізовані після вживання курей-гриль, придбаних у супермаркеті «Арсен», що на вул Чорновола у Львові. Про це у коментарі «Львівському порталу» розповіла головний спеціаліст головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олена Баворовська.

За її словами, у період з 23 по 26 жовтня в супермаркеті «Арсен» люди придбали кури-гриль, спожили їх, внаслідок чого потрапили до лікарні.

«На сьогодні 17 осіб, які споживали ці кури, і всі вони госпіталізовані. Частина з них госпіталізована до нашої інфекційної лікарні, а частина в Самборі», – розповіла вона. Попередній діагноз, з яким люди потрапили до лікарні – харчова токсикоінфекція.

«У хворих взяли аналізи. Заключний діагноз буде винесений лише після результатів лабораторних досліджень за кілька днів», – зазначила Олена Баворовська.

Головний спеціаліст головного управління Держсанепідслужби у Львівській області також додала, що наразі спеціалісти з СЕС проводять в «Арсені» перевірку – беруть проби з харчових продуктів, зі змивів, а також обстежать весь персонал.

Як відомо «Львівському порталу», окрім цих 17 людей від курей-гриль із вищезазначеного супермаркету постраждало ще як мінімум п’ятеро чоловіків.

Зокрема, дружина одного з них – Людмила Томашевська сьогодні на своїй персональній сторінці на Фейсбук написала: «Не люблю таких початків тижня. Але, нема на то ради. Отож, розказую реальну історію. Щоб всі ми були обережними. У Львові п`ятеро людей отруїлися куркою із супермаркету… Потрапив у цю “фартову” п`ятірку і мій чоловік. В четвер він і ті решта четверо їхали закордон. Перед дорогою зайшли у “прекрасний” супермаркет “Арсен” на Чорновола і купили курячі стегенця гриль. Ну пахнуть вони звабливо, тому і не втримались від “смакоти”. І тут почалося… За годину після обіду (а всі 5 їли тільки стегенця) – у всіх діарея, тошнота і скаче температура. Українці народ витривалий, закидались активованим вугіллям і поїхали, бо ж дорога давно запланована. У ніч з п`ятниці на суботу (а це вже було не в Україні, а закордоном) мій чоловік мав температуру під 40, а також всі вище перелічені симптоми. Ледве прийшов до тями… У всіх решта – теж температура, але не така висока. Повертаються на рідну землю сьогодні – усі з температурою (благо не під 40), і з рештою ознак отруєння. Чоловік одразу піде в лікарню, здавати аналізи. Напевно, під капельницю. Але – радьте, що в цій ситуації можна зробити – чеку у нас звісно нема, що купували курку саме в “Арсені”, довідка із закордонної лікарні – теж відсутня. Але отруїлися стовідсотково куркою з “Арсену”!».

Л. Томашевська також повідомила у себе на сторінці, що за попереднім діагнозом люди заразились сальмонельозом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *