ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочався Перший міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси

|

До списку престижних міжнародних конкурсів молодих музикантів додався ще один. Скрипаль-віртуоз українського походження Олег Крисв започаткував у Львові конкурс свого імені. Конкурс розпочався учора, 25 жовтня, і триватиме до 3 листопада.

До участі у конкурсі комісія відібрала 18 молодих скрипалів з України, Росії, Японії, Австралії, США. До журі конкурсу увійшли скрипалі-педагоги з провідних музичних академій світу, а очолюватиме його сам Олег Криса.

Протягом тижня у стінах львівської філармонії та консерваторії звучатимуть твори Баха, Паганіні, Венявського, Шнітке, Баркаускаса, Карабица, Моцарта, Ізаї, Равеля, Сарасате, Сен-Санса, Чайковського, Бетховена, Брамса, Прокоф’єва, Гріга, Лятошинського, Скорика, Бруха. Всі тури конкурсу є відкритими для шанувальників музики. Завершиться Перший міжнародний конкурс скрипалів гала-концертом переможців.

Олег Криса наголосив, що до обов’язкової програми конкурсу включено твори українських композиторів композиторів Івана Карабиця та Мирослава Скорика – для популяризації української класичної музики.

«Я хотів, щоб конкурс був забарвлений “синьо-жовтими” кольорами”, – сказав Олег Криса.

Сам маестро теж виступить на конкурсі, граючи на інструменті видатного італійського майстра Гваданіні, виготовленому 1758 року. Однак, як буде репертуар його виступу, скрипаль не зізнався.

Призовий фонд конкурсу складає приблизно 900 тисяч гривень.

Засновником конкурсу стало мистецьке об’єднання «Світ класичної музики», партнерами – авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», львівський готель «Леополіс», ПрАТ «Компанія Ензим», тижневий журнал «Країна», радіостанція «FM Галичина».

Генеральним спонсором Першого міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси виступив український бренд «Світоч».

Фото – day.kiev.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *