ОСТАННІ НОВИНИ

У Табачника за неповний рік навчили плавати 350 тисяч дітей

|

У Табачника за неповний рік навчили плавати 350 тисяч дітей

У Табачника за неповний рік навчили плавати 350 тисяч дітей. Найактивніше проявили себе Дніпропетровська, Вінницька, Івано-Франківська області, а також Київ і Крим. Про це міністр освіти й науки України Дмитро Табачник повідомив в інтерв’ю газеті «Освіта України».

«Нам приємно констатувати, що станом на кінець ІІІ кварталу цього року кількість дітей, яких навчили плавати під час проведення акції «Урок плавання» становить близько 350 тисяч осіб», – зазначив міністр.

За його словами, серед регіонів найбільшу активність проявили педагоги Вінницької, Днепропоетровської, Івано-Франківської, Одеської областей, АР Крим та міста Києва. Для уроків використовувалися басейни ДЮСШ, баз відпочинку, культурно-розважальних центрів і так далі. А в Енергодарі Запорізької області для проведення акції використовувалися виносні басейни, що дозволило навчити 1311 місцевих школярів.

Міністр також нагадав, що метою загальнодержавної акції «Урок плавання» було навчити дошкільнят та учнів початкової школи плавання. В акції брали участь всі регіони, які розробили власні програми і залучили всі можливі матеріальні та людські ресурси. При цьому вчили плавати не тільки дошкільнят та учнів молодших класів, а всіх дітей.

Нагадаємо, наприкінці лютого нинішнього року Міністерство освіти й науки, молоді та спорту виступило з ініціативою проведення у всіх загальноосвітніх школах уроку плавання, що викликало подив у батьків і критиків у зв’язку з очевидним нестатком для такого масштабного заходу матеріальної бази.

Так само зазначимо, що, згідно відомостями МОН, щорічно на воді гине близько 5000 населення України, з яких понад 10% – діти до 14 років. Причиною утоплення переважної більшості постраждалих є невміння плавати та відсутність навичок поведінки у водному середовищі.

Коментарі 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *