ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра стартує Львівський тиждень моди

|

12-й сезон Львівського Тижня Моди стартує 23 жовтня показами, презентаціями та арт-проектами. Про це повідомляють організатори заходу.

 Перший день Львівського тижня моди насичений подіями: на офіційному відкритті в концептуальному просторі Фабрики повидла відбудуться покази Lviv Cycle Chic fashion show, покази авторських прикрас у проектах «Не та ке» (Kateryna Karol & Iryna Dzyndra) і «Квадрат Е» (Evelina Trintcolin & Elina Bilous), презентація виставки fashion-фотографії ”Ronen Fadida for F`olitique Magazine”, презентація проекту «No Distance».

Lviv Cycle Chic fashion show:

Концепція проекту розроблена в популярній культурі: Cycle Chic (Вело Шик) був придуманий в 2007 році Мікаелем Колвіллом-Андерсеном, який розпочав свій блог Cycle Chic в Копенгагені. Молоді львівські дизайнери підготували міні-колекції, присвячені велосипедній моді. Проект має соціально-естетичне спрямування і передбачає пропагування велокультури, мобільності та здорового способу життя. Дизайнери мають на меті показати, що крутити педалі потрібно не лише в кросівках та спортивному одязі, а можна при цьому виглядати дуже вишукано, елегантно та стильно. Продемонструвати, що незалежно від віку, професії чи статку, велосипед є не лише зручним засобом пересування чи відпочинковим елементом, але й модною деталлю іміджу. Учасники Lviv Cycle Chic fashion show: Оля Стеблак, Ірина Дуч, Ольга Романова, Оксана Фольтович, Надія Юрків, One-Eyed, Наталя Красневич, Таня Шімон та Надія Смолінськ.

Проект «Не та ке» / Kateryna Karol & Iryna Dzyndra

Проект «Не та ке» – це колекція прикрас Катерини Кароль та Ірини Дзиндри. Прикраси подаються як арт-проект,в основі якого – синтез прозорості та форми, кольору і фактур, а основною інспірацією є вплив сучасного міста на людину, трансформація розуміння краси і моди в сучасному соціумі. У колекції прикрас поєднано два матеріали  – скло, як відображення чистоти та вишуканості, і пластик як пошук новітнього матеріалу.

Проект «Квадрат Е» / Evelina Trintcolin & Elina Bilous

Квадрат Е – авторський мистецький проект художниць Евеліни Тринцолин та Еліни Білоус.

Евеліна і Еліна у різний час закінчили кафедру художнього скла Львівської національної академії мистецтв. Неодноразові учасниці всеукраїнських виставок, учасниці Міжнародного симпозіуму гутного скла (2010, 2013), Moscow design week. Художниці  працюють зі склом, металом, деревом і текстилем, поєднують різні техніки – гуту і фьюзінг, різні фактури, матеріали, застосовують несподівані композиційні рішення, досягаючи цікавих результатів. На даний момент Квадрат Е – перспективний проект з багатим досвідом та цікавими втіленими ідеями.

23 жовтня художниці  представлять комплект авторських  прикрас під назвою «Тиждень»,  присвячений кожному дню тижня.  Ідея – через прикраси надати кожному  дню тижня своє значення. Як  у календарному тижні існує певна послідовність, система, так і в прикрасах є свій встановлений авторами порядок. Прикраси позбавлені гендерних ознак, вони для вільних людей, без умовностей та стереотипів. Прикраси дещо агресивні за стилістикою: загострені форми, декор відсутній, використання кольору зведене до мінімуму – це колір деревини, золотий, білий і наближений до чорного. Основний акцент та смислове навантаження покладено на форми – прості, лаконічні та самодостатні. Використані екологічно чисті матеріали (скло, дерево). Дерево додає виробам м`якості, затишку та відчуття надійності, а скло в свою чергу додає непевності, авантюризму, бажання експериментувати та змінюватись. Кожна деталь виконана вручну, це унікальні не тиражовані роботи.

Презентація виставки fashion-фотографії ”Ronen Fadida for F`olitique Magazine”

Ronen Fadida – корінний ізраїльтянин, який  виріс в Хайфі. Ронен працює  у сфері фотографії 5 років, хоча  підготовка і досвід у цій  галузі займають більшу частину  його життя. Зацікавлення фотографією  з’явилося під час подорожей у найбільш екзотичні місця світу – Таїланд, Австралію, Єгипет і Південну Африку.

Ронен Фадіда вивчав фотографію у Port Elizabeth Technikon в Південній  Африці. Під час навчання у 2002 – 2005 рр. він зосереджувався в основному  на fashion-фотографії і документальній фотографії, а після його закінчення експериментував як фотожурналіст для різних ЗМІ в Ізраїлі.

Досить швидко Ронен  зробив собі ім’я у першу чергу  в світі моди. Тепер він працює з багатьма відомими комерційними клієнтами, зокрема з Renuar, Laisha Magazine, Blazer, Go Magazine, Wrangler Jeans, At Magazine та ін. Його твори можна регулярно спостерігати у цих та інших публікаціях. Ронен співпрацює з Vogue Italy і F`olitique Magazine (London), працює зі знаменитостями, зокрема з відомою супермоделлю Бар Рафаелі.

Презентація виставки відбудеться 23 жовтня на Фабриці повидла, але всі роботи будуть доступні для  перегляду на основній локації Lviv Fashion Week у ВЦ Shuvar-Expo 26-27 жовтня. Виставка проходить за підтримки Fashion Politique Ltd. та F`olitique Magazine London.

Фото: blog.golubovsky  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *