ОСТАННІ НОВИНИ

Міщенко запропонував перервати відсидку Тимошенко для лікування

|

Народним депутатам запропонували ухвалити закон, що передбачає відстрочку виконання вироку засудженому у зв’язку з хворобою та необхідністю лікуватися за кордоном.Відповідні зміни до законопроекту № 2453а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лікування засуджених за кордоном» вніс позафракційний народний депутат Сергій Міщенко. Текст змін є у розпорядженні «Коментарів».

Згідно з документом, суд отримує право надати засудженому відстрочку виконання покарання, у зв´язку з хворобою і необхідністю лікування за кордоном. Відстрочка надається до закінчення лікування.

«У разі задоволення клопотання про відстрочку виконання вироку … суд в постанові встановлює строк, на який відкладається виконання вироку, відзначає про обов´язок засуджених не відлучатися з відповідного лікувального закладу без дозволу суду і прибути для подальшого відбування покарання після його одужання, але не пізніше терміну, встановленого судом, роз’яснює підстави і наслідки скасування відстрочки виконання вироку, а також дає розпорядження про тимчасове припинення виконання покарання, в тому числі про звільнення особи, яка перебуває в установі виконання покарань, до завершення відстрочки виконання вироку», – йдеться в документі.

Також суд може скасувати відстрочку, якщо засуджений ухиляється від лікування або не виконує взяті на себе у зв´язку з відстрочкою виконання вироку зобов´язання.

Крім того, згідно із законопроектом, копія постанови про скасування відстрочки виконання вироку направляється до відповідного органу іноземної держави, уповноважений на надання міжнародної правової допомоги для забезпечення повернення засудженого в Україну для подальшого відбування покарання.

У разі невиконання засудженим обов´язки щодо повернення для подальшого відбування покарання , вирішується питання про видачу засудженого для виконання вироку.

Як повідомляли «Коментарі», минулої п´ятниці Президент України Віктор Янукович заявив, що готовий підписати закон, що надає Юлії Тимошенко право на лікування за кордоном, а закон має прийняти Верховна Рада. У той же час в Партії регіонів заявляли, що такий законопроект має підготувати опозиція.

Свій законопроект, що передбачає можливість лікування засуджених за кордоном, Міщенко зареєстрував ще 2 липня цього року.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *