ОСТАННІ НОВИНИ

Телефонні шахраї «розвели» пенсіонерку на 2500 гривень

|

До Стрийського міськвідділу міліції із заявою про шахрайство звернулася жителька одного із сіл Старосамбірського району. Пенсіонерка повідомила, що на номер її мобільного телефону зателефонувала невідома особа, яка розповіла, що її син ніби-то потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і терміново потрібні гроші в сумі 2 500 гривень.

Заявниця вказала, що названу суму вона надіслала через мобільний термінал  у місті Стрию на вказаний їй номер телефону.

Згодом, жінка з‘ясувала, що стала жертвою шахраїв повідомляє ВЗГ ГУ УМВСУ у Львівській області.

Правоохоронці радять не втрачати пильність  аби не стати черговою жертвою шахраїв. Слід пам’ятати, що коли вам на телефон надходить подібний дзвінок або повідомлення, то:

– спробуйте перевірити отриману інформацію, передзвонивши тому, хто “потребує негайної допомоги” або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати її;

– запитайте невідомого про щось особисте, наприклад, в яке місто він телефонує, або як звуть того, хто “потребує допомоги”, скільки йому років тощо. Швидше за все, аферисти працюють навмання і так швидко не зорієнтуються. Просто покладуть слухавку.

Якщо вам дзвонять від імені співробітника міліції, уточніть його посаду і прізвище, а потім подзвоніть у вказане відділення і запитайте, чи є такий працівник.

Так само можете зателефонувати і в лікарню (якщо говорять, що потерпілий знаходиться в лікарні після ДТП). На це ви витратите лічені хвилини, але збережете ваші гроші.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *