ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра центр Львова прикрасять «Жлобокури»

|

22 жовтня 2013 року, у вівторок, об 11.00 годині у малому сесійному залі Львівської міської ради (230 каб.) відбудеться прес-конференція, в ході якої мова піде про виконання Закону України №4844 щодо обмеження куріння тютюнових виробів у громадських місцях, а також журналістам буде представлено виставку відомого художника Івана Семесюка «Жлобокури».

З 16 грудня 2012 року діє Закон України № 4844, що обмежує місця куріння тютюнових виробів. Громадськими активістами Львова було здійснено моніторинг центральних кафе, барів та ресторанів міста щодо дотримання закону про заборону куріння. Чи працює «бездимний» закон в закладах громадського харчування обласного центру? Як захистити своє право не бути «обкуреним»?

Ці та інші питання обговорюватимуть:

Представник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області;

Представник закладів ресторанного господарства;

Ганна Гопко, координатор коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну»;

Петро Рой, представник коаліції “За вільний від тютюнового диму Львів”

Після прес-конференції усі учасники матимуть можливість відвідати один із закладів ресторанного господарства та перевірити, чи не порушується закон. Після чого журналісти запрошуються на виставку «Жлобокури», яку буде встановлено на площі Ринок. У своїх картинах за допомогою сатири Іван Семесюк привернув увагу до типових ситуацій, де найчастіше порушується закон про бездимне повітря – у закладах громадського харчування, під’їздах будинків, на зупинках громадського транспорту, на дитячих майданчиках.

Фото – Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *