ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав сертифікат якості ISO 9001

|

Львівська міська рада відповідає стандартам якості ISO 9001. Сьогодні під час заключної  конференції проекту «Мистецтво врядування», який протягом року реалізовувався Інститутом міста та Львівською міською радою за фінансової підтримки програми MATRA Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди, Львівська міська рада отримала сертифікат, який означає стандартизацію процесів надання послуг мешканцям.

Як розповів керуючий директор аудиторської компанії “ISOQAR” Павло Домбровський, процес складався з двох етапів – з перевірки документації та підготовки сертифікації. Після кожного з цих етапів був підготовлений звіт, котрий після перевірки комітетом сертифікації дозволив прийняти позитивне рішення про сертифікацію.

«Маю надію, що вручення сертифікату – це початок шляху. Завдяки йому та системі, сподіваюсь, що міська рада буде працювати краще, більш ефективно, на користь туристів та мешканців міста. Я думаю, що так і буде, адже ми будемо проводити періодичну перевірку, під час яких будемо мати змогу слідкувати за прогресом. Думаю, що це початок шляху до кращого майбутнього», – зазначив він.

Нагадаємо, після більш ніж 5-річної роботи, Львівська міська рада частково завершила стандартизацію процесів за вимогами ISO 9001. Як свідчить світовий досвід, системний підхід до організації діяльності є найкращим шляхом для ефективної роботи державних органів. У провідних країнах Західної Європи і Північної Америки його впровадження у діяльність органів влади відбувалось у 1990-их роках, коли влада стала публічною і почала сприймати громадянина як замовника послуг. Процеси стандартизації – довгий та складний процес, тому за стандартом, найчастіше, працюють лише найважливіші для мешканців та міської ради процеси.

Система управління якістю дозволяє усувати дублюючі функції, уніфікувати документообіг, чітко  розподіляти завдання між працівниками, здійснювати оперативний внутрішній контроль. Під час проекту у Львівській міській раді було стандартизовано 12 процесів виконавчого комітету ЛМР.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *