ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським десятикласникам покажуть фільм про першу радянську окупацію Західної України

|

Розпочався осінній сезон проекту «Урок пам’яті», в межах якого на школярів чекає альтернативний урок новітньої історії України в кінотеатрах міста. У жовтні-листопаді 2013 року усім десятикласникам Львова покажуть документальний фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939–1941». У четвер, 17 жовтня, в кінотеатрі ім. О. Довженка учні загальноосвітніх шкіл Сихівського району першими переглянуть кінострічку. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Організовують урок історії меморіальний музей «Територія Терору» та управління освіти ЛМР за підтримки ГО «Самопоміч», мережі кінотеатрів «Кінопалац», Центру творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка». 

«Навесні цього року ми показували десятикласникам документальний фільм «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939». Кінострічку про Закарпаття переглянули майже 4 тис. школярів, а 111 навчальних закладів Львова, де навчаються старшокласники, отримали диски з фільмом для застосування як навчального матеріалу в освітньому процесі. Схвальні відгуки у листах від школярів засвідчили, що така форма проведення уроку історії є новою, цікавою і потрібною. Сподіваємося, що молодь з не меншим захопленням сприйме фільм про Західну Україну перед початком Другої світової війни, створений на основі свідчень очевидців, кінохроніки та коментарів науковців-істориків», – розповіла координатор проекту «Урок пам’яті» Людмила Левченюк.

Після перегляду «Золотого вересня» учні отримають пам’ятні листівки, в яких міститься перелік основних дат та історичних подій з історії Західної України 1939–1941 років.

«Щоб процес навчання був більш цікавим та ефективним, ми запрошуємо учнів на уроки до музеїв. Зокрема, декілька загальноосвітніх шкіл Львова мали уроки історії у Львівському історичному музеї, Музеї історії релігії, музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької. Щодо документального фільму «Золотий вересень», то він є єдиним документальним джерелом, яке на доступному рівні показує життя звичайних мешканців Львова, представників різних етнічних груп, в період першої радянської окупації Західної України», – зазначила методист Навчально-методичного центру освіти, вчитель історії СЗШ №43 Аліса Васільєва.

За словами директора музею «Територія Терору» Тараса Чолія, хоча проведення уроків історії все ще не можливе в самому музеї, бо установа не має свого приміщення, альтернативою є кінотеатр, де учні зможуть переглянути фільм хорошої якості на великому екрані та відчути важливість цієї культурної події.

Більше тут: http://territoryterror.org.ua/uk/projects/documentary/golden-september, http://territoryterror.org.ua/uk/projects/memory-lesson/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *