ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонили до експлуатації понад 300 атракціонів

|

За результатами прокурорських перевірок заборонено до експлуатації понад 300 атракціонів. Про це повідомив начальник Головного управління захисту прав і свобод дітей Генеральної прокуратури України Володимир Вишинський, інформуючи про стан додержання вимог законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей, передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

За його словами, за дорученням Генеральної прокуратури України Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки обстежено 1,5 тисячі таких об’єктів, виявлено 2 тисячі порушень та заборонено до експлуатації понад 300 таких об’єктів.

“Проте проведеними прокурорами перевірками щодо повноти вжитих територіальними органами Держгірпромнагляду заходів встановлено численні порушення щодо розміщення та експлуатації атракціонів. Як правило вони функціонують без відповідних дозвільних документів контролюючих органів. Технічний стан деяких з них виключає можливість експлуатації через небезпеку для життя і здоров’я дітей”, – сказав начальник Головного управління.

Зокрема, як приклад він навів травмування учня 7 класу в результаті падіння з атракціону “Канатна дорога”, розташованого в парку культури і відпочинку м. Тернополя. Дозвільні документи на вказаний об’єкт відсутні, а атракціон не пройшов обстеження відповідними контролюючими органами. За поданням прокуратури м. Тернополя порушення усунуті, винні службові особи притягнуті до відповідальності.

Також, додав він, через нехтування посадовцями органів влади вимогами законодавства щодо правил побудови та експлуатації атракціонної техніки в м. Мелітополі Запорізької області тяжко травмувалася гойдалкою малолітня дитина. Мелітопольським міжрайонним прокурором розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість). Наразі досудове розслідування триває.

“Лише за втручання органів прокуратури АР Крим відключено від електропостачання та демонтовано 17 атракціонів, а у Житомирській області – 80. За аналогічних підстав реагували прокурори Івано-Франківської, Одеської, Черкаської, Чернівецької областей, м. Києва”, – підсумував він.

 Фото: Zthata 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *