ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук подякував Писарчуку за розвиток навчальних закладів Львівщини

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук ознайомився з роботою приватного навчально-виховного комплексу дитячий садок – початкова школа «Дивосвіт», що функціонує на території ТВК «Південний» (вул. Щирецька, 36). Відтак голова Львівської ОДА вручив засновнику ТВК «Південний», голові Львівської обласної організації Партії регіонів Петру Писарчуку подяку за вагомий особистий внесок у розвиток приватних навчальних закладів Львівщини. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

«Мені вкрай імпонують такі форми державно-приватного партнерства, коли власники великих торгівельних центрів будують на своїх територіях садочки та навчальні заклади, і у той час, як батьки працюють, їх діти мають змогу здобувати якісну освіту у справді європейських умовах. Дуже добре, що на «Південному» є школа, в якій діти можуть навчатися. Звичайно, сама форма навчання є для дітей дуже приємною. Ми бачили стільки діток… Я пам’ятаю своє дитинство і пам’ятаю вічні плачі, коли діти йдуть до школи чи до садочка. Тут ми бачимо приємну атмосферу, радісні усмішки дітей, вони задоволені, що тут навчаються. Тут є все, щоб можна було навчатися і творчо розвиватися, починаючи від плавального басейну і закінчуючи прекрасними класами. Хотілося б, щоб таких шкіл у нас було побільше, хотілося б, щоб наші дітки від старої системи навчання і виховання переходили до таких інноваційних норм», – зазначив Віктор Шемчук, коментуючи побачене.

Відтак він вручив Подяку Петру Писарчуку. «Звичайно, хотілося б подякувати Петру Івановичу Писарчуку і всьому колективу «Південного», які змогли це все зробити, змогли самоорганізувати таким чином навчання, дитяче харчування, творчий розвиток дітей. Найголовніше, що діти завжди тут будуть в теплі, вони завжди тут мають хороший настрій, завжди усміхнені», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації.

Натомість Петро Писарчук зазначив, що будівництво сучасних навчальних закладів, які відповідають європейським стандартам, необхідні для того, аби Україна була іншою. «Саме життя нас підштовхнуло, що дбаючи про хліб насущний сьогодні, ми повинні думати і про завтрашній день. Ми спробували зробити європейський дитячий комплекс, адже це не тільки садок і школа. Тут є багато гуртків і танцювальних, і спортивних, і з поглибленого вивчення англійської мови, є своя студія, і фабрика зірок. Тобто обдарована талантами дитина має можливість їх тут зреалізувати. Життя підкаже, що робити далі. Кілька років тому вважали дивацтвом, що на території «Південного» будують дитячий садок, але сьогодні це сприймається дуже позитивно. Якщо буде потреба, буде час і можливість, то, ясна річ, будемо будувати і загальноосвітню школу. Це потрібно для того, щоб Україна через 20 років була іншою», – наголосив Петро Писарчук.

Окрім приміщення початкової школи, голова Львівської облдержадміністрації оглянув також приміщення дитячого садка «Дивосвіт» та ознайомився з роботою спортивного комплексу «Грація». Також голова Львівської ОДА Віктор Шемчук ознайомився з роботою Львівської обласної організації Партії регіонів.

Нагадаємо, початкова школа «Дивосвіт» була урочисто відкрита цього року у День знань, 1 вересня. Це перша початкова школа, збудована у Львові за роки незалежності України. Навчальний заклад збудовано з ініціативи та при фінансовій підтримці Петра Писарчука без залучення бюджетних коштів. Школа розрахована на 80 учнів, наразі у ній навчається 50 школярів у 1-му, 2-му та 3-му класах.

Фото: прес-служби Львівської обласної організації Партії регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *