ОСТАННІ НОВИНИ

Рава-Руська хоче співпрацювати з боснійським містом Прієдор

|

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук заявила про наміри підписати угоду про співпрацю та договір про партнерство з боснійським містом Прієдор. Мер скористалась нагодою, коли Раву-Руську відвідала делегація з Боснії та Герцоговини, яка знімала фільм. Про це повідомляє прес-служба Рави-Руської міськради.

За словами Ірини Верещук, співпраця між Рава-Руською та Прієдором сприятливо позначиться на розвитку ринкових відносин, знань, і надасть позитивний вплив на мікроклімат в обох громадах. З відповідним листом мер звернулася до голови міста Марко Павіча.

До складу делегації з Боснії та Герцоговини увійшли члени Українського Товариства «Козак», яке об`єднує етнічних українців з боснійских міст. За словами голови Українського товариства «Козак» Ольги Караїци, воно було створено у 2002 році. Його метою є збереження культури та традицій українського народу.

«До Товариства належать етнічні українці, які в силу різних обставин опинилися і проживають на території Боснії та Герцоговини», – повідомила вона.

Метою приїзду «Козаків» стали зйомки документального фільму «Українське коріння», головним героєм якого є етнічний українець, що все життя прожив на території Боснії та Герцоговини, та у пошуках домівки своїх пращурів відвідав Україну. Окрім зйомок фільму, етнічні українці Боснії також висловили бажання налагодили культурні зв’язки з українцями в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *