ОСТАННІ НОВИНИ

16 посадовців обласного управління ветмедицини притягнули до відповідальності

|

Прокуратурою області надано оцінку діяльності Головного управління ветеринарної медицини в Львівській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, щодо повноти та ефективності здійснення державного контролю та нагляду у сфері охорони та раціонального використання тваринного світу, додержання Законів України «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про мисливське господарство та полювання» та КУпАП, як Головним управлінням ветеринарної медицини в Львівській області так і його територіальними підрозділами.

Як засвідчили результати перевірки, виконання заходів щодо забезпечення належного державного ветеринарно-санітарного контролю у цій сфері є неефективними.

Так, виявлено численні випадки порушення посадовими особами Головного управління порядку та якості проведення планових та позапланових перевірок мисливських господарств.

Заходи до усунення порушень та притягнення до встановленої законодавством відповідальності винних у їх допущенні осіб не вживаються. Інспекційна робота цього управління та його підрозділів не завжди спрямована на реальне усунення (припинення) порушень, оскільки виконання внесених інспекторами приписів ніхто не контролює.

У ході перевірки прокурорами виявлено й інші порушення вимог чинного законодавства.

Загалом за результатами перевірки до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб керівного складу Головного управління та його територіальних підрозділів.

 

         

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *