ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю відкрили костел з Язлівчика

|

Учора, 28 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові урочисто відкрили костел із села Язлівчик Бродівського району. Костел встановлено у секторі «Львівщина».

Участь у відкритті костелу взяли дирекція музею, представники міської та обласної влади, посол Республіки Польща в Україні з 1997 по 2001 рік Єжи Бар, директор департаменту культурної спадщини Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Яцек Мілер, генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, священики та інші.

«Це унікальний зразок сакральної дерев`яної архітектури побудований у стилі модерн. Дерев`яний римо-католицький костел був побудований у 1933 році на замовлення римо-католицької громади. Внизу вівтаря зазначено ім`я фундатора Павла Голіновського», –  повідомив прес-службі ЛМР заступник директора із наукової роботи Музею народної архітектури та побуту у Львові Михайло Лабойко.

Костел був перевезений та відреставрований за сприяння Департаменту охорони спадщини Міністерства культури Республіки Польща».

Фото – ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *