ОСТАННІ НОВИНИ

На розвиток дошкільної освіти Львівщини передбачено 3 млн грн

|

Щороку, починаючи з 2009 р., охоплення дітей дошкільною освітою збільшується на 3,5-4 тис. Сьогодні в області є 700 дошкільних закладів в яких виховується 65 тис дітей. Про це повідомила начальник відділу департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської ОДА Ірина Сислюк.

За період з 2009 до 2012 року мережу дошкільних закладів розширено на 175, зокрема за 2012 рік на 35 закладів дошкільної освіти.

Ірина Сислюк повідомила, що сьогодні ведеться будівництво 2 садочків в Сокальському районі, які передбачено відкрити в 2014 році, а також по одному садочку в Городоцькому та Самбірському районах, відкриття яких передбачено на 2015-2016 роки.

З словами І.Сислюк, реорганізація шкіл у навчально-виховні комплекси «школа-садок» дасть можливість відкрити додаткові групи.

«Ще один із шляхів, які передбачені новими соціальними ініціативами Президента України – це розширювати мережу приватних дошкільних закладів. В області є 4 приватні заклади і до кінця 2013 передбачено відкрити ще два в м. Городок та в Бродівському районі», – наголосила начальник відділу департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді ЛОДА.

І.Сислюк також повідомила, що у цьому році затверджена нова програма розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки, де на розвиток мережі передбачено 3 млн. грн.

Окрім того, вона розповіла, що на сьогоднішній день створено план повернення дошкільних закладів, які були віддані в оренду. Планом на 2014 р. передбачено повернути 7 приміщень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *