ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не захотіли скасувати ухвали щодо двоставкового тарифу

|

Депутати Львівської міської ради вирішили не відступатися від свого рішення про скасування двоставкого тарифу і запровадження одноставкового тарифу на теплопостачання.

Виконавчі органи міськради пропонували депутатам скасувати ухвалу про впровадження одноставкового тарифу, аргументуючи листом з Нацкомісії з регулювання комунальних послуг, в якому вказано, що депутати перевищили свої повноваження, втручаючись в утворення тарифів.

Зі свого боку депутати засумнівалися, що такий лист взагалі існує в природі. Керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич не змогла надати їм копії листа, але пообіцяла це зробити найближчим часом.

Представники виконавчих органів вкотре наголосили, що варто відмовитися від ідеї запровадження одноставкового тарифу, бо це потягне за собою збільшення вартості тепла на майже 40%.

Проте депутати навіть не думали “здаватися”.

“Нам погрожують 40%-им збільшенням ціни на тепло, але ці цифри є нічим не підтвердженим шантажем. Відбувається спецоперація із залякування людей, тому і в суд звернулися, щоби зупинити процес” – заявив депутат Л.Мельничук і запитав в Андрія Садового, чи в мерії взагалі думають передавати до Нацкомісії ці розрахунки.

На це міський голова сказав, що за рішенням суду ухвала не набула чинності і допоки її не розглянуть по суті, вона не набуде чинності. Садовий також заявив, що категорично проти збільшення і вартості тепла, а тому не буде передавати ці розрахунки в Київ.

Відтак тільки 8 депутатів із 76 проголосували за те, щоби відмовитися від запровадження одноставкового тарифу.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *