ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хотіли погасити кредит держмайном

|

У Вищому господарському суді України прокуратурою Західного регіону України доведена незаконність судового рішення щодо реалізації майна державного підприємства оборонно-промислового комплексу у Львові. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері

Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері добилася скасування рішення господарського суду Львівської області щодо зміни способу погашення кредиторської заборгованості у розмірі понад 2 млн грн з ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут».

Згадане рішення передбачало ліквідацію заборгованості шляхом звернення стягнення на нерухоме майно вказаного державного підприємства.

Вищий господарський суд України визнав незаконність ухвали господарського суду Львівської області. Оскільки рішення було прийнято з порушеннями норм матеріального і процесуального права. Адже ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» віднесено до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, а тому, відповідно до Закону України «Про введення мораторію на примусову реалізацію майна», на державне підприємство поширюється мораторій щодо застосування примусової реалізації майна.

Як зазначив Львівський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Віктор Дорошенко, дії щодо примусового відчуження державного майна прямо суперечать інтересам держави, оскільки порушують встановлений режим права власності на об’єкти, що входять до оборонно-промислового комплексу та не підлягають відчуженню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *