ОСТАННІ НОВИНИ

Садовому нагадили попід самі двері

|

Львів’яни часто люблять називати рідне місто П’ємонтом, однак деякі містяни своїми поступками засвідчують, що рівень виховання ще не доріс до європейського. Львівська журналістка Мар’яна П’єцух на сторінці у facebook помітила фотографію та короткий опис події, яка власне описує всю «європейськість» окремих осіб.

«Це собаче лайно під входом до Львівської міської ради – у самому серці П`ємонту. Коли зробила зауваження тітці, собака якої, що слова підбирати, насрала прямо людям під ноги, собачниця лиш відгавкнула: “За собою дивись!”.
От Львову різні країни і міжнародні фонди допомагають реформуватися. Німеччина велодоріжки профінансувала, Єврокомісія енергозберігаючі технології в окремих школах запровадила, то ж чекаємо, поки хтось дасть бабло на пакети для лайна? Але краще, щоб хтось дав гроші, аби мізки людям реформувати», – пише М.П’єцух.

До слова цей фото факт викликав жваве обговорення у мережі. Чимало львів’ян висловила своє невдоволення поведінкою любителів чотирилапих.  

«А в нас дитина не може побігати, погратися на травичці, бо все встелене собачим лайном. В парку Шевченка таблички висять, що вигулювати собак заборонено, штраф – купа собак гуляє. Але я рада, що в Києві пішла мода на манюніх песиків та лабрадорів і минула на бійцівських собак – хоч не страшно за дитину», – пише Marichka Kogut.

Anton Symkovych зазначає: «Якщо львів`яни самі в світі не бачили, то очевидно провина Європи, що не порадила П`ємонту встановити окремі смітники для цієї справи на кожному кроці — та дуже регулярно їх вичищати:-) А потім вже можна очікувати і вимагати від людей прибирати за собаками та штрафувати».

Дивно, проте наразі ніхто не обговорює, що песик оправився попід стінами Львівської міськради. Саме у мерії мали б подбати, які заходи варто вживати, аби власники собак не наражали інших громадян на подібні «сюрпризи». Проте, схоже, сьогодні хтось з можновладців має шанси чистити взуття…  

Фото М. П’єцух

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *