ОСТАННІ НОВИНИ

Посол ФРН потішився, як у Львові вивчають німецьку

|

В рамках проведення Форуму видавців у Львові Надзвичайній і Повноважений посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль відвідав ССЗШ №28 з поглибленим вивченням німецької мови, інформує прес-служба ЛМР.

«Я був вражений тим, що я тут побачив і тим, що я тут почув, на концерті, який підготували учні 28 школи, пісні виконувались на високому рівні, читання художніх творів, також було виконано на найвищому рівні – це дійсно було просто чудово. Ми дуже раді тим, що німецька мова впевнено посідає друге місце за популярністю в Україні після англійської і це пов’язано не лише з інтересом до німецької культури, але і з перспективами на майбутнє для молоді. Я дуже радий, що німецькі університети користуються дуже гарною репутацією серед української молоді. Той, хто досягнув тут хороших успіхів, має шанси отримати стипендію і продовжити навчання в Німеччині. Будемо сподіватись, що нам вдасться підписати договір про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у Вільнюсі, а це буде означати великі інвестиції в Україні, разом з тим і прекрасні перспективи для молоді», – прокоментував Крістоф Вайль.

У Львові є 3 школи з поглибленим вивчення німецької мови, які підготовлюють учнів до німецького диплому другого або першого ступенів. Німецький мовний диплом другого ступеня надає право, при досягненні 18 років, поступати в будь-який ВИШ Німеччини або Австрії. Підготовка фінансується міністерством культури Німеччини, вартість складає приблизно 20 тис. євро щороку на одного учня. Порівняно з минулим роком цьогоріч кількість учнів, які здобули німецький мовний диплом другого ступень зросла на 60%.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *