ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня у Львові офіційно відкриють велодоріжки

|

Львів готується до Європейського тижня мобільності. Крім культурно-спортивних та освітніх заходів, важливою є і міська транспортна інфраструктура. Вже цього тижня відбудеться офіційне відкриття велодоріжок, які тільки почали набирати кілометраж у нашому місті. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, Європейський тиждень мобільності має на меті розвинути альтернативні види пересування у містах та зменшити використання приватного автотранспорту. Важливу, але не основну роль у цьому відіграє велосипедний транспорт. Міста по всьому світу активно розвивають велоінфраструктуру впродовж останніх 10 років.

«Велосипедною країною безперечно вважається Голландія. Усі, хто відвідував цю країну, неодмінно помічали величезну кількість велосипедистів на вулицях, червоні велосмуги, підземні стоянки для велосипедів. Але так було не завжди. У епоху економічного зростання після Другої світової війни серед голландського населення розпочалася стрімка автомобілізація. Зміна містобудівної політики, розширення доріг та знесення історичних будівель. Коротка відео-історія, яку ми сьогодні презентуємо, розповідає про те, як Нідерланди помилилися, скільки їм це коштувало, і чого не варто повторювати країнам пострадянського простору», – повідомляють у відділі промоції міста. 

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Захід заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту.  Він відбувається щороку 16-22 вересня.

Кульмінація ЄТМ – акція «День без автомобіля!», під час якої міста-учасники виділяють на цілий день одну чи кілька ділянок  для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту.

Європейський тиждень мобільності щороку присвячений іншій темі у руслі сталої мобільності. Цьогорічна тема – «Чисте повітря – це ваш хід!» – зосереджена довкола впливу транспорту на якість міського повітря.

Стала мобільність – це будь-який спосіб або організаційна форма пересування, що дозволяють знизити  рівень впливу на навколишнє середовище. До цього можна віднести пішохідний і велосипедний рух, екологічні автомобілі, транзитно-орієнтоване проектування, оренда транспортних засобів, а також системи міського транспорту, які є економічними, сприяють збереженню простору та пропаганді здорового способу життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *